Af - 04/07-15 16:12

3-årig dreng fik ondt i benene i Ikea: Tre dage senere blev de amputeret3-årig dreng fik ondt i benene i Ikea: Tre dage senere blev de amputeret

Romeo Hadleys historie er både hjerteskærende, men samtidig også livsbekræftende.

storybild

(Billede: Privatfoto)

Tre år gamle Romeo Hadley fra Cardiff i Wales må være en af de mest positive børn i verden.

Og hvorfor er han så det?

En dag var han i Ikea med sin mor, da han begyndte beklage sig over sine ben, der gjorde ondt.

Moren kiggede på Romeos ben og lagde mærke til, at han havde flere blå mærker, som han ikke havde haft tidligere på dagen. Så hun skyndte sig hen på hospitalet, da hun frygtede, at der var tale om meningitis. Det var ikke meningitis, men derimod en ligeså forfærdelig tilstand.

Det skriver the Mirror.

Lægerne konstaterede, at den tre år gamle dreng var ramt af en sjælden lidelse, der går under navnet purpura fulminans, der får kroppens blodkar til at størkne - en potentielt dødelig sygdom.

Først prøvede lægerne på at redde Romeos ben ved en operation, men det lykkedes desværre ikke og to dage senere var de tvunget til at amputere drengens ben i en 10 timer lang operation.

Romeo var en aktiv dreng, som så mange på den alder, og forældrene var bange for, at det ville ramme ham helt forfærdeligt. Men den lille dreng var slet ikke slået på trods af de forfærdelige omstændigheder.

- Noget af det første han sagde, efter vi fortalte ham om benene, var, at han ikke længere kunne gå i sine favoritsko. Så smilede han og fortalte, at jeg i det mindste ikke behøvede at klippe hans tånegle længere, siger Romeos mor og fortæller, at den lille dreng ikke er fan af at få klippet sine tånegle.

- Det var ham, som holdte familien sammen og ikke omvendt.

Desværre måtte Romeo tilbringe et halvt år på hospitalet, hvor han skulle gennemgå 36 operationer for den forfærdelige lidelse. Men fredag sidste uge kom han hjem til sin familie igen.

Romeos familie har også oprettet en støttefond, hvor man kan donere penge til ham. De skal blandt andet gå til kørestol og proteser. Foreløbigt er der samlet omkring 60.000 pund ind - lidt under 600.000 danske kroner.

LÆS OGSÅ: Ikke kun regnbuer på Facebook: Sådan fejrede USA loven om homoægteskaber

LÆS OGSÅ: Tusindvis tegner ar på sig selv: Her er den rørende grund

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny OL-skandale: Endnu en atlet taget...
bt.dk
Bedemanden Carina oplever det hele...
bt.dk
Med ét tweet sendte 20-årig...
bt.dk
Irina: Derfor kan jeg ikke tale om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx