Af - 19/09-16 22:20

Her bliver det dobbelt så dyrt at tale i telefon under kørselHer bliver det dobbelt så dyrt at tale i telefon under kørsel

Synes du også, vi bør hæve straffen i Danmark?

Bildstrecke im Grossformat »

I Storbritannien har regeringen valgt at slå endnu hårdere ned mod folk, der sidder med blikket rettet mod deres mobiltelefoner, mens de kører bil.

BBC skriver således, at bødestraffen fra næste år vil stige til 200 pund (cirka 1.750 kroner) samt seks ‘strafpoint’ - en ordning, der svarer til Danmarks klip i kørekortet. Briterne får inddraget kørekortet, hvis de får 12 strafpoint.

Pas på: I denne uge går politiet efter disse trafikanter
Pas på: I denne uge går politiet efter disse trafikanter

Den nye strafudmåling er en fordobling af den nuværende straf, som altså lyder på 100 pund og tre strafpoint.

Den nye lov betyder også, at bilister, der bliver taget for forseelsen to gange, kan blive slæbt i retten, hvor bøden kan ryge helt op på 1.000 pund (cirka 8.700 kroner) samt seks måneders forbud mod at køre bil.

Forening kræver bødestraf, hvis du ryger her
Forening kræver bødestraf, hvis du ryger her

I Danmark koster det 1.500 kroner i bøde, hvis man bliver fanget i at tale i telefon under kørsel. Det fører ingen klip i kortet med sig.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik mistede 354 personer livet på de danske veje mellem 2010 og 2014, fordi en eller flere parter var uopmærksom, da ulykken indtraf.

Alle sager om hashkørsel sat i bero indtil ny lov er klar
Alle sager om hashkørsel sat i bero indtil ny lov er klar

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx