04/04-18 14:57; Opdateret: 05/04-18 04:18

Zuckerberg skal forklare datalæk i KongressenZuckerberg skal forklare datalæk i Kongressen

Facebooks chef skal svare på spørgsmål om databeskyttelse og privatlivsindstillinger i Washington i næste uge.

storybild

Mark Zuckerberg er indkaldt til en høring i Kongressen efter Cambridge Analytica-skandalen. Reuters/Robert Galbraith/arkiv

Washington. Facebooks øverste direktør, Mark Zuckerberg, skal i næste uge grilles af fire udvalg i den amerikanske kongres om selskabets rolle i en skandale, der handler om databeskyttelse.

Høringerne skal finde sted over to dage i begge Kongressens kamre.

Zuckerberg har indvilget i at deltage i en fælles høring for rets- og handelsudvalget i Senatet, skriver nyhedsbureauet AP onsdag.

Tidligere på dagen blev det annonceret, at Zuckerberg skal afhøres i energi- og handelsudvalget i Repræsentanternes Hus 11. april.

- Høringen vil være en vigtig lejlighed til at kaste lys over afgørende spørgsmål om forbrugernes databeskyttelse og hjælpe amerikanerne til bedre at forstå, hvad der sker med deres personlige oplysninger på nettet, meddeler energi- og handelsudvalget i Repræsentanternes Hus.

- Vi sætter pris på hr. Zuckerbergs velvilje til at afgive forklaring for udvalget, lyder det ifølge nyhedsbureauet dpa i en meddelelse.

Facebook er kommet i noget af et stormvejr, efter at det i de seneste uger er blevet afsløret, hvordan det er lykkedes det britiske analyseselskab Cambridge Analytica at få adgang til data fra 87 millioner amerikanske profiler på det sociale medie.

Angiveligt har Cambridge Analytica brugt de mange data til at påvirke amerikanske vælgere op til præsidentvalget i 2016.

Facebook har siden meddelt, at selskabet vil give brugere mere kontrol over egne data med en ny genvej til privatlivsindstillingerne.

Det skal gøre det lettere at downloade og slette den information, som brugerne selv har delt på det sociale medie, så det ikke bliver brugt i anden sammenhæng.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

77-årig cyklist kørt ned: Ung kvinde...
bt.dk
Politiet med nye oplysninger i...
bt.dk
Gigantisk fiasko: Spillede Premier...
bt.dk
Chefforhandler: Det her er den eneste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx