Af - 16/02-14 22:38

Anklager om voldtaget 5-årig: Det er bare drengestregerAnklager om voldtaget 5-årig: Det er bare drengestreger

Anklagemyndigheden i en amerikansk by har angiveligt systematisk diskrimineret kvindelige voldtægtsofre.

storybild

MODELFOTO. (Billede: Polfoto/HIDEKI YOSHIHARA)

Det kan godt være, at gerningsmanden har indrømmet en voldtægt, eller at øjenvidner har overværet den, men det er ikke nok til at rejse en sag.

Sådan har logikken angiveligt været hos anklagemyndigheden i den amerikanske by Missoula, lyder konklusionen i en undersøgelse af den lokale myndighed, som USA's Justitsministerium har foretaget.

Kendt klummeskribent: Voldtægtsofre er lige så skyldige som voldtægtsmænd
Kendt klummeskribent: Voldtægtsofre er lige så skyldige som voldtægtsmænd

Det fremgår af et brev, ministeriet har sendt til Missoulas chefanklager, og som er blevet offentliggjort af det venstreorienterede amerikanske magasin Mother Jones.

- Vi har fundet beviser for et foruroligende mønster af fejl og mangler i håndteringen af disse sager. Et mønster, der ikke kun nægter ofrene meningsfuld adgang til retfærdighed, men også sætter alle kvinder i Missoula i fare, lyder det fra en talsperson fra Justitsministeriet i en officiel udtalelse.

I en af de sager, Justitsministeriet har fundet frem til, var en pige på blot fem år blevet seksuelt forulempet af en ældre dreng. Han blev idømt to års samfundstjeneste for sin forbrydelse, men anklageren, der behandlede sagen, sagde angiveligt til pigens mor, at 'boys will be boys'. Det kan oversættes til, at 'drenge er jo nu engang drenge'.

Derfor bliver indiske kvinder gruppevoldtaget
Derfor bliver indiske kvinder gruppevoldtaget

I et andet tilfælde har en gruppevoldtaget kvinde ifølge Justitsministeriet helt droppet at forsøge at lægge sag an, fordi hun i forvejen havde erfaring med, at anklagemyndigheden ikke tog den slags seriøst.

Justitsministeriet påpeger, at politiet på baggrund af eksempelvis indrømmelser eller øjenvidneberetninger har anbefalet, at en række sager skal i retten, men alligevel har anklagemyndigheden undladt at gå videre med dem – tilsyneladende uden forklaring.

Anklagemyndigheden i Missoula, der ligger i den amerikanske delstat Montana, afviser dog alle anklager.

Politi: Vi afviser ikke voldtægtsofre
Politi: Vi afviser ikke voldtægtsofre

- Alt, hvad Justitsministeriet siger om os, er løgn. De mennesker er så uetiske som ingen andre, jeg nogensinde har mødt. De har tydeligvis en politisk agenda, de vil fremme, og sandheden betyder intet for dem, lyder det kontante svar fra byens chefanklager Fred Van Valkenburg i en mail til det amerikanske magasin Mother Jones.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Astralis vandt finale: Twitter morer...
bt.dk
Medie: Sådan var Aviciis sidste dage...
bt.dk
BTs karakterer efter vildt brag i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx