14/12-15 14:43; Opdateret: 14/12-15 16:17

Danmark lander på fjerdepladsen: Her er verdens bedste sted at boDanmark lander på fjerdepladsen: Her er verdens bedste sted at bo

Norge vinder igen-igen-igen-igen-igen-igen-igen-igen-igen-igen-igen-igen.

Bildstrecke im Grossformat »

Norge "vandt" også placeringen på førstepladsen på en nylig liste af The Prosperity Index. Vi ligger på en tredjeplads over verdens mest velstående lande. Kun overgået af Schweiz og Norge.

Selv om mange drømmer sig mod varmere himmelstrøg her i vinterhalvåret, er Danmark faktisk et af de bedste lande at leve i.

Det viser FN's Udviklingsprograms (UNDP) rapport om menneskelig udvikling i 2015, der sammenholder udviklingen i 188 lande på vigtige sociale og økonomiske områder som uddannelse, sundhed og økonomisk formåen.

Danmark får en flot fjerdeplads på listen, men må dog se sig slået af de norske naboer, som for 12. år i træk tager førstepladsen.

- Norge har over tid formået at øge sin indkomst, samtidig med at indtægterne er relativt jævnt fordelt. Norge har også formået at investere i uddannelse og i sundhed. Desuden har Norge en høj grad af lighed mellem mænd og kvinder, siger Jens Wandel, chef for UNDP's administrative afdeling, til det norske nyhedsbureau NTB.

Norge er tæt fulgt af Australien, Schweiz og Danmark, mens bundskraberne er Niger, Den Centralafrikanske Republik, Eritrea og Tchad.

I rapporten kan man læse, at der generelt er sket store fremskridt for verdens lande, siden den første rapport blev lavet i 1990.

Mange mennesker er løftet ud af den værste fattigdom, men samtidig advarer rapporten om, at uligheden i verdens lande er ved at vokse sig større.

Det er globaliseringen, som i stor stil lægger pres på arbejdstagernes rettigheder, samtidig med at teknologi og automatisering er med til at afskaffe mange ufaglærte job.

Derfor foreslår rapporten, at verdens regeringer gør langt mere for at skabe job til alle, da et værdigt arbejde er en væsentlig faktor for menneskers udvikling.

Det er kun en lille måned siden, at Danmark kom ind på en tredjeplads på en anden liste - lavet af den britiske tænketank The Legatum Institute.

Også på den liste indtog Norge førstepladsen, mens Schweiz var nummer to.

Danmark rangerede her især højt på grund af uddannelsesniveau, mens vores usunde drikke- og rygevaner trak os ned.

Tre ting Danmark skal oppe for at blive verdens mest velstående land
Tre ting Danmark skal oppe for at blive verdens mest velstående land

Se lige den lykkelige norske mand her.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx