Af - 05/08-14 22:10; Opdateret: 05/08-14 23:09

Politi tvang kvindelige fodboldfans til smide tøjetPoliti tvang kvindelige fodboldfans til smide tøjet

Kvinder der blot ville ind og se en fodboldkamp blev af politiet tvunget til at smide alt deres tøj for at få lov til at komme ind.

storybild

Politiet møder altid talstærkt frem til kampe i den russiske Premier League, og de er ikke blege for at bruge hårde metoder som vandkanoner. (Billede: Polfoto/AP/Arkivfoto)

Politiet i den russiske by Kazan, der er en af værtsbyerne ved det næste fodbold-vm i 2018, er nu under hård kritik for angiveligt at have tvunget kvindelige fodboldfans til at smide alt deres tøj for at få lov til at få adgang til en fodboldkamp.

Putins højre hånd håner Obama: Du har en tøsehund
Putins højre hånd håner Obama: Du har en tøsehund

Det var tilhængere af klubben Spartak Moskva, der i fredags op til en kamp mod Rubin Kazan fik den ydmygende behandling. I en blog, der weekenden over er gået Rusland rundt, fortæller tilhængeren Ekaterina Stepanova hvordan politiet hev kvinder til side en ad gangen, hvorefter de blev ‘bedt om at smide tøjet, hvilket inkluderede undertøjet’ til kropsvisiteringer ad op mod ti minutters varighed.

Enkelte forlod stadion omgående, mens andre, der nægtede at strippe, måtte vente i timevis på at komme ind. Det skriver AP.

Video: Stort mysterium bag brutalt bjørneangreb
Video: Stort mysterium bag brutalt bjørneangreb

Britisk topminister efter flytragedie: Tag VM fra Putin
Britisk topminister efter flytragedie: Tag VM fra Putin

Den russiske ligas sikkerhedschef Alexander Meitin har efterfølgende kritiseret den ‘hårde behandling’ og bekræftet, at Spartak Moskva har indgivet en officiel klage.

Imidlertid hævder politiet i Kazan, at alle visiteringer er foregået på lovlig vis, og at kun fans under mistanke for at have forbudte genstande på sig blev visiteret.

Ukraine: Russisk officer gennemførte flynedskydning
Ukraine: Russisk officer gennemførte flynedskydning

Politiet møder næsten altid talstærkt op til kampe i den russiske Premier League, selv om man fra ligaens side har appelleret til i stedet at bruge specialtrænede vagter. Indtil videre har politiet modsat sig at ændre på den nuværende ordning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Tør du se den? Ny horrorfilm har...
bt.dk
Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx