07/07-17 19:44; Opdateret: 07/07-17 20:09

USA ser ingen fremtid for Assad i SyrienUSA ser ingen fremtid for Assad i Syrien

København. USA's udenrigsminister, Rex Tillerson, siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at der ikke er en langsigtet fremtid for præsident Bashar al-Assad i Syrien.

storybild

Udtalelsen kommer efter fredagens møde mellem den amerikanske præsident, Donald Trump, og den russiske præsident, Vladimir Putin.

Tidligere fredag kom det frem, at USA og Rusland har indgået en aftale om våbenstilstand i den sydvestlige del af Syrien. Den skal gælde fra søndag.

Efter mødet mellem de to præsidenter har USA's udenrigsminister, Rex Tillerson, talt til pressen.

Her siger han, at håbet er, at den indgåede aftale kan bredes ud til flere dele af Syrien, og at både USA og Ruslands primære interesse er et stabilt Syrien.

I samme tale sagde Rex Tillerson, at han ikke ser en fremtid for Syriens præsident Bashar al-Assad i Syrien. Hvordan hans exit fra kontrollen af landet skal ske er endnu uafklaret.

Mødet mellem Donald Trump og Vladimir Putin handlede for en stor dels vedkommende om Syrien. Det siger både Rex Tillerson og Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov.

Diskussionen af Bashar al-Assads fremtid kom på bordet, fordi de to statsledere drøftede, hvad der skal ske, når den radikale bevægelse Islamisk Stat er nedkæmpet.

Borgerkrigen i Syrien har raset siden 2011 og har kostet flere hundredtusinder menneskeliv. Derudover er store dele af landets befolkning fordrevet til nabolande og Europa.

Som del af det Arabiske Forår opstod der i 2011 folkelige protester mod Bashar al-Assads langvarige styre af Syrien.

Protesterne eskalerede til en borgerkrig, da styret slog hårdt ned på dem. Oprørsgrupperne fragmenterede hurtigt ned i flere bevægelser, blandt andet en religiøs del.

Efterfølgende opstod Islamisk Stat, der overtog store dele af landet. Det fik flere lande til at gå aktivt ind i konflikten for at nedkæmpe Islamisk Stat.

Rusland har igennem hele krigen støttet Bashar al-Assads styre, der også har Iran i ryggen. USA har støttet oprørsgrupper, der også har fundet støtte i Saudi-Arabien.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiker vil gøre comeback i...
bt.dk
30-årig søn nægtede at flytte...
bt.dk
Rektor mødte ind til chokerende syn i...
bt.dk
Multiresistente bakterier spreder sig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx