16/05-14 11:40

Indiens premierminister lykønsker sin afløser med sejrenIndiens premierminister lykønsker sin afløser med sejren

Manmohan Singh anerkender sit partis nederlag og siger tillykke til valgets sejrherre Narendra Modi.

Selv om alle stemmer endnu ikke er talt op, har Indiens afgående premierminister Manmohan Singh allerede sagt tillykke til hindu-nationalisten Narendra Modi og hans parti Bharatiya Janata (BJP) med sejren ved det indiske parlamentsvalg.

- Premierminister Manmohan Singh har ringet til Shri Narendra Modi og lykønsket ham med hans parti sejr ved parlamentsvalget, lyder det i en udtalelse på Twitter.

Verdens største demokrati er i de seneste 10 år blevet regeret af det venstreorienterede Kongresparti med den 81-årige Singh som premierminister, som allerede forud for parlamentsvalget havde bebudet sin afgang.

Selv om alle stemmer endnu ikke er talt op, tyder alt på, at Narendra Modi fra BJP overtager posten som premierminister efter Singh.

Og BJP ser ud til at få absolut flertal i parlamentet for første gang i 30 år i Indien. Ifølge prognoser fra tv-stationerne NDTV og CNN-IBN ser BJP ud til at vinde 272 ud 543 sæder i parlamentet i New Delhi.

Narendra Modi har tre gange været førsteminister i den vestlige delstat Gujarat. Han er søn af en te-sælger, ungkarl og de senere år kravlet op i rækkerne inden for BJP.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betina Hald Engmark: Sådan blev jeg...
bt.dk
Midt i dansk detailkrig: Medie - nu...
bt.dk
Madsens ven var med til at bygge...
bt.dk
Champions League-chanceorgie! Zidanes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx