Af Ritzau - 20/12-16 15:19; Opdateret: 20/12-16 16:06

Løkke efter angreb: Der findes ikke 100 procent sikkerhedLøkke efter angreb: Der findes ikke 100 procent sikkerhed

Statsministeren opfordrer danskerne til at insistere på at leve et frit, åbent liv og tage på julegaveindkøb.

storybild

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lægger blomster ved den tyske ambassade efter mandagens angreb mod et julemarked i Berlin, hvor 12 mennesker mistede livet. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Efter angrebet mod et julemarked i Berlin mandag har dansk politi skruet op for sikkerheden ved lignende arrangementer i Danmark.

Men danskerne skal fortsætte deres juleforberedelser, lyder opfordringen fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Han besøger tirsdag den tyske ambassade i København for at kondolere.

- Der er en usikkerhed. Men det må ikke rokke ved, at vi skal insistere på at leve vores frie, åbne liv. Ellers har vi på forhånd givet op og tabt, siger Løkke.

Han understreger, at Danmark har et højt beredskab, men at der ikke findes "100 procent sikkerhed".

- Vi skal gøre alt, hvad vi kan. Men vi skal være dygtige hver gang for at tage sådan nogle ting i opløbet. Dem, vi er oppe imod, skal bare være heldige én gang. Derfor er oddsene jo ulige fordelt, siger Løkke.

12 personer blev dræbt og godt 50 såret, da en lastbil kørte ind i en folkemængde ved et julemarked i den tyske hovedstad mandag aften.

Angrebet er ikke det første af sin slags. I juli torpederede en mand i en lastbil en menneskemængde, der var samlet i Nice for at fejre Frankrigs nationaldag. 86 blev dræbt.

- Nu står jeg her igen. Jeg synes efterhånden, at jeg har besøgt lidt for mange europæiske ambassader i København for at markere sympati og solidaritet for nabofolk, der har været udsat for noget forfærdeligt, siger Løkke.

Københavns Politi har tirsdag øget tilstedeværelsen ved julemarkeder og på Strøget, mens der visse steder er opsat trafikregulerende foranstaltninger i form af fysiske afspærringer.

- Det lader sig bare ikke gøre at skabe en sikkerhed om en hvilken som helst markedsplads, supermarked, julemarked eller hvad det nu kunne være, siger Lars Løkke foran den tyske ambassade.

- Der findes ondskab derude, og det er tungt at skulle acceptere.

Statsministeren henviser til, at den danske efterretningstjeneste og politiet flere gange har "afværget situationer", før de opstod.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Godt nyt for tusindvis af danskere:...
bt.dk
Pippa Middleton stjal billedet til...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx