13/10-15 12:33

UTROLIGT: Mand overlever seks dage i ørkenen på myrerUTROLIGT: Mand overlever seks dage i ørkenen på myrer

Uden vand er det svært at overleve i en ørken. Men det formåede en 62-årig mand i en øde del af Australien.

Bildstrecke im Grossformat »

En 62-årig mand, som var forsvundet i seks dage i en afsides liggende del af Australien, er blevet fundet i live. Han overlevede et ophold i den gloende hede uden vand ved at spise sorte myrer.

Mandens pårørende slog alarm, da han ikke kom tilbage fra en jagtudflugt. Han blev fundet 15 kilometer fra det sted, hvor han forsvandt.

Politiet siger, at han sad to døgn under et træ - uden adgang til vand og i bagende sol.

- Han spiste sorte myrer. Det var sådan, han overlevede. Hvilken fantastisk kundskab han udviste om overlevelse i vildnisset. Og hvilken fantastisk kompetence hos vores eftersøgningshold, som fandt ham på et ekstremt afsides sted, siger Andy Greatwood hos Goldfieldspolitiet til avisen The West Australian.

Den 62-årige Reg Foggerdy forsvandt 7. oktober, da han på en jagtudflugt var på vej mod Shooter's Shack Camp nær Laverton ved Goldfields - omkring 950 kilometer nordøst for Perth.

- Han var ekstremt dehydreret og havde begyndende vrangforestillinger, men vi gav ham førstehjælp og fik ham rehydreret. Det var et ekstremt varmt sted, og det glæder mig at kunne sige, at han sidder op og taler, siger Greatwood og tilføjer:

- Det var ekstremt varmt, ekstremt fjerntliggende, og de fleste ville ikke have overlevet.

Christine Ogden, som er en lettet søster til den 62-årige, kalder sin bror for en erfaren "bushman", men hun pointerer, at hun nu vil give ham en satellittelefon.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skandalen spreder sig som en...
bt.dk
Politiet er forbløffet: Nogen holder...
bt.dk
Patrick Nielsen fik pludselig...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx