Af - 23/02-14 13:18; Opdateret: 23/02-14 15:00

Om 15 år overtager robotten dit livOm 15 år overtager robotten dit liv

I 2029 vil robotter lave jokes og flirte. Det spår Ray Kurzweil, som er ekspert i kunstig intelligens.

storybild

(Billede: Polfoto/JAN DAGØ)

Forestil dig en computer, der kan forstå, hvad du siger, lave jokes og fortælle historier. Som om det ikke var nok, vil den også kunne lære af erfaring og flirte. Det mener entreprenør og futurist Ray Kurzweil vil være en realitet om blot 15 år.

Kurzweil bliver anset som en af verdens førende eksperter inden for kunstig intelligens. Blandt teknologer anerkendes han blandt andet for ideen om singularitet – det øjeblik i fremtiden, hvor mennesker og maskiner formodentlig vil konvergere.

Bliver dit job overtaget af en robot?
Bliver dit job overtaget af en robot?

Han mener, at Turing testen – tidspunktet, en computer vil udvise intelligent adfærd lig med menneskets – vil blive bestået i 2029.

- Offentligheden har set ting som Siri (iPhones stemmegenkendelses-teknologi), hvor du taler til en computer. De har set de selvkørende Google-biler. Mine synspunkter er ikke længere yderliggående, siger han til The Guardian.

Googles nye robot: Se 'kat' løbe fra Usain Bolt
Googles nye robot: Se 'kat' løbe fra Usain Bolt

Hans forudsigelse kommer i kølvandet på afsløringen af, at Google er i gang med at etablere det bedste kunstige intelligens-laboratorie i verden. Selskabet har på det seneste købt adskillige firmaer, der udvikler samt forsker i, automatisk læring og robotter.

Kurzweil blev i 2012 ansat af Google. Her arbejder han på organisationens næste gennembrud: en kunstig intelligens-søgemaskine, der kender os bedre, end vi kender os selv.

LÆS OGSÅ: Japan sender talende robot ud i rummet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Så gode venner er...
bt.dk
Patrick Nielsen klar til vildt...
bt.dk
Nanna Mia afslører: Derfor stoppede...
bt.dk
Politiet leder efter denne bil: Mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx