Af - 07/09-16 10:18

Tinder og Happn: Disse kvinder vil mænd helst dateTinder og Happn: Disse kvinder vil mænd helst date

Forskere fra University of Michigan har undersøgt, hvilken slags kvinder mænd tiltrækkes mest af, når de går på jagt efter en date online. Eksempelvis steder som Tinder og Happn.

Bildstrecke im Grossformat »

Kilde: Ny kortlægning fra datingappen Happn.

Hårfarve, højde, alder og tandsæt. Der findes uendelige mange ting, der adskiller os fra hinanden, men det er langt fra alle karaktertræk, vi synes lige godt om.

Forskere fra universitetet i Michigan har undersøgt, hvilke træk hos kvinder, mænd tiltrækkes af, og hvilke der tæller som et minus, når mændene går på onlinejagt efter en date. Det skriver sciencemag.com.

Studiet viste blandt andet, at du som kvinde har dårligere chance for at komme på en date, hvis du er høj. I hvert fald har mændene tre gange større sandsynlighed for at studere din profiltekst, hvis du som kvinde er 17 centimeter lavere end manden.

Bliver dating pludselig nemmere med denne app?
Bliver dating pludselig nemmere med denne app?

Det er dog ikke, fordi datens højde har stor betydning for mændene selv. Forskerne formoder, at mændenes søgen efter en lavere date bunder i, at mænd er bevidste om kvindernes højdekriterium og derfor følger det for at maksimere deres chancer.

Vægt er også et vigtigt kriterium for mænd - meget vigtigere end, når kvinder skal finde en date på nettet. En dansk forsker i netdating har et godt bud på hvorfor:

Mænd filtrerer i høj grad fra på baggrund af udseende, mens kvinderne har flere objektive kriterier såsom uddannelse, indkomst, bopæl og så videre.
Det siger Casper Radil til Videnskab.dk som en kommentar til den udenlandske undersøgelse.

Han er sociolog og ekstern lektor ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling ved Københavns Universitet. Han har dog ikke deltaget i det amerikanske studie.

Scoring: Her er den dumme fejl mænd og kvinder begår i byen
Scoring: Her er den dumme fejl mænd og kvinder begår i byen

Ikke så overraskende var mænd - særligt mænd i 40'erne - vældig interesseret i de kvinder på datingsiderne, der er yngre end dem selv.

Rygende kvinder var mændene dog ikke så villige til at date. Hvis kvinderne røg, var der 10 gange større risiko for, at mændene ville sortere dem fra, viste studiet.

Her er årsagerne til, at 'din' kæreste knalder udenom
Her er årsagerne til, at 'din' kæreste knalder udenom

- Det er ikke egentlige kriterier for at finde den eneste ene – men man har så mange profiler at vælge imellem på de her datingportaler, at man har brug for at sortere i dem på en eller anden måde, siger Casper Radil til Videnskab.dk og tilføjer:

I bund og grund betyder alle de andre ting jo så lidt, når det kommer til stykket. Så hellere mødes og finde ud af, om kemien passer.
Det uddyber han til Videnskab.dk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx