Af - 15/04-15 06:19

Få dagens største smil: Babyer elsker vandFå dagens største smil: Babyer elsker vand

Fotograf har gentaget succesen med at tage billeder under vand for at sætte fokus på initiativ.

Bildstrecke im Grossformat »

Seth Casteel har gjort det igen og taget sit undervands fotoudstyr med i swimmingpoolen for at sætte fokus på stort problem.

Sidste gang var det hunde, der blev taget billeder af. Denne gang har han portrætteret spædbørn i fotoserien 'Underwater Babies'.

Der er dog en meget god grund til, at amerikaneren, som er blevet kendt over hele verden på grund af sine billeder under vand, har valgt at tage billeder af de små netop under vand. Drukning er nemlig den hyppigste årsag til, at børn under fem år mister livet i USA.

100-årig japaner sætter svømmerekord
100-årig japaner sætter svømmerekord

Og det vil Seth Casteel have ændret på. Derfor skal hans portrætserie af babyerne være med til at sætte fokus på problematikken og gerne få forældre til at tage deres børn med til svømmeundervisning.

For ifølge undersøgelser vil svømmeundervisning, hvor de små purke bliver trygge i vandet og lære overlevelsesfærdigheder, kunne reducere druknedøden hos børn under fem år med op til 88 procent.

Det er langt fra kun i USA, at børn har store problemer med at svømme. For hele 51 procent af alle børn i alderen 7-14 år i Danmark kan nemlig ikke svømme, viser en undersøgelse foretaget af YouGov for Dansk Svømmeunion tilbage i marts.

Stor undersøgelse: Hvert andet barn kan ikke svømme
Stor undersøgelse: Hvert andet barn kan ikke svømme

Derfor er unionen, TrygFonden og Danmarks Idrætsforbund gået sammen om at gøre især de yngste danskere til bedre svømmere med projektet 'Alle skal lære at svømme'.

Hvis du gerne vil se mere af Seth Casteels arbejde, kan du tjekke det ud her.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx