Af Jeppe Pedersen - 15/10-17 19:59

Her er Europas mindst besøgte land: Og det vil overraske dig!Her er Europas mindst besøgte land: Og det vil overraske dig!

Du har muligvis været tæt på, men du har næppe været der.

Glem Mallorca, Toscana, Nice eller Kos. Dit næste feriemål skal være en lille flække midt i Italien - nemlig den lille selvstændige stat San Marino.

Det skriver News.com.au.

San Marino var Europas mindst besøgte land for turisterne i 2016, og det giver ifølge mediet ingen mening, da det uhyre smukke land er en oase af lækkerier.

News.com.au lister her op grundene til, at du næste år skal booke rejsen til den lille mikrostat.

  • Det smukkeste land

Benvenuto autunno! #sanmarino #autumn #fall #autumnineurope #visitsanmarino #gallery #autumncolors #sunset #travel #travelphotography

A post shared by Repubblica di San Marino (@visitsanmarino) on

San Marino er enormt ukendt for det meste af Danmark, men faktisk er det et utroligt smukt land. Landet er er fyldt med smukke bakker, dale og høje bjerge, der nemt matcher det overturistede toscanske ditto. I bjergdalene er der rig mulighed for at udleve sine hike-drømme eller nyde de utallige vinmarker. Samtidig er hovedstaden San Marino en ægte klassiske romersk middelalder by med gamle bygninger, statuer og skulpturer. Er man frisk og ikke bange for højder, kan man flyve ind i byen fra luften i kabellifter og nyde den flotte udsigt.

  • Historien
Godt nok er San Marino en mikro-stat med få turister, men landet er til gengæld en af de mest historiefyldte. Landet er verdens ældste selvstændige stat og samtidig verdens ældste republik og daterer helt tilbage til år 301 efter Kristi fødsel.

Landet er fyldt med middelalder-bygninger og store borge, der får én til at føle sig glemt i en anden tid. Samtidig er den gamle brostensby et vidunder.

  • Den ældgamle antikke borg
San Marinos varetegn er deres oldgamle borg Castello della Guaita. Hvilket også kan ses på deres flag.

Fæstningen daterer helt tilbage til det 11. århundrede og ligger på bjerget Monte Titano i omkring 750 meters højde. Tårnet blev engang brugt som fængsel og er nu åbent for turister.

  • Fantastiske udsigter
I et så bjerrigt land er det naturligt, at landet også har nogle af Europas mest spektakulære udsigter. Den bedste får du, hvis du bestiger Monte Titano, der rejser sig over 700 meter fra havets overflade. På toppen får du en vild panorama-udsigt over evige rullende bakker, orange terracotta-tage og det smukke adriater-hav.

  • Legendarisk landemærke

San Marino er ikke en del af EU, og vil du have en af de mere sjældne stempler i din pas-samling, kan du passende få verdens femte mindste lands til din samling. Det koster knap 40 kr.

  • En perfekt dagstur
Og det bedste ved San Marino er, at det meste kan klares på en dag. Landet ligger blot 40 minutter fra den italienske by Rimini. Mikrostaten er en ideel mulighed for at komme lidt væk fra kysten og få trænet lårbasserne oppe i højderne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frustreret lærer frygter det værste:...
bt.dk
Kendt politiker forlader Folketinget:...
bt.dk
Læge i desperat opråb: Løkke, du...
bt.dk
Irina efter bruddet: Sådan er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx