Af - 08/01-17 20:44

Første gang i Europa: 20-årig mand er blevet gravidFørste gang i Europa: 20-årig mand er blevet gravid

En britisk mand er blevet gravid med sæd fra en donor. Han er fire måneder henne og spår, at han bliver den bedste far.

storybild

Britiske Hayden Cross er ikke den første mand, der bliver gravid. Tilbage i 2013 blev Thomas Beatie fra Arizona i USA gravid for første gang. Han er i dag far til tre.

Britiske Hayden Cross blev for 20 år siden født som kvinde.

I dag er han ved hjælp af sæd fra en donor fire måneder gravid og dermed den første britiske - samt europæiske - mand, der skal føde et barn.

Det skriver The Sun.

Hayden har igennem noget tid været under behandling af det mandlige kønshormon testosteron og dermed i fuld gang med at undergå transformationen fra kvinde til mand, som rent visuelt kan give ham mere mandlige træk i form af dybere stemme og mere ansigtshår.

9-årig er den første transkønnede på forsiden af kendt magasin
9-årig er den første transkønnede på forsiden af kendt magasin

Over for avisen fortæller Hayden, at han glæder sig sin til nye tilværelse som far, og at han er sikker på, at han nok skal gøre et godt stykke arbejde, når den tid kommer:

- Jeg kommer til at blive den bedste far, siger han.

Årsagen til, at Hayden Cross kan blive gravid skyldes, at han endnu ikke har undergået en kønsskifteoperation og dermed stadig har sin livmoder og æggestokke, som er nødvendig for at kunne blive gravid.

Efter barnet er født, er det dog planen, at Hayden skal have foretaget operationen.

Som de første i Sydamerika: Transkønnet par har fået barn sammen
Som de første i Sydamerika: Transkønnet par har fået barn sammen

Over for The Sun fortæller den unge mand, at han via en gruppe på Facebook tilbage i september kom i forbindelse med sæddonoren:

- Jeg søgte efter en gruppe på Facebook og fandt en, som dog er lukket i dag, siger Hayden og fortæller, hvordan en mand herefter en dag kom hjem til hans adresse og afleverede sæden.

- Manden kom til mit hus. Gave mig sæden og jeg gjorde det (injicerede den, red.) med en sprøjte, siger han og fortsætter:

- Jeg føler ikke, jeg havde et andet valg. Jeg havde ikke råd til at gå til en rigtig klinik, siger Hayden til avisen, som skriver, at en fertilitetsbehandling koster omkring 4.000 britiske pund, hvilket cirka svarer til 35.000 kroner.

Pride-ordbog: Det betyder alle LGBT-udtrykkene
Pride-ordbog: Det betyder alle LGBT-udtrykkene

Hayden fortæller, at han ikke huske noget som helst om manden, der mødte op med sædprøven på hans adresse:

- Han ville ikke engang fortælle mig sit navn. Han ville ikke have nogen form for kontakt, fortæller Hayden om mødet med manden, som altså bliver barnets biologiske far.

Hayden Cross er ikke den første mand, der bliver gravid. Tilbage i 2013 blev Thomas Beatie fra Arizona i USA gravid for første gang. Han er i dag far til tre.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Legendarisk dansk boksepersonlighed...
bt.dk
Michael står frem: Jeg sov i Madsens...
bt.dk
Oprevet over at se Ivanka Trump:...
bt.dk
FCK-profil slog tilbage efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx