Af - 28/01-17 17:45

Svindler boede halvt år på luksushotel med spærret kreditkortSvindler boede halvt år på luksushotel med spærret kreditkort

De ansatte kendte David som en eksemplarisk gæst og for at give gode drikkepenge.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Iris/beeboys)

En 47-årig svindler fra Storbritannien har fuppet sig til at bo på luksushotel i et halvt år. Han brugte et spærret kreditkort til at betale for hele gildet - nu skal han i fængsel i tre år og seks måneder.

Det skriver Birmingham Mail.

Et halvt år i sus og dus, men så klappede fælden for den 47-årige fupmager, David Johnstone, der nu skal i retten for at have fuppet to luksushoteller i Birmingham for et samlet beløb på lidt over en million danske kroner. Han udgav sig for at være bankboss, der arbejdede for en schweizisk investeringsbank og boede blandt andet i præsidentsuiten på hotellet 'Park Regis,' hvor han spiste og drak på hotellets regning, mens han brugte de luksuriøse omgivelser efter forgodtbefindende.

Opholdene fandt sted fra juni til december 2016 og Birmingham Crown Court, hvor den 47-årige var for retten, kunne man høre anklageren fortælle, at de daglige regninger kunne løbe op i 700 pund, eller knap 6.100 danske kroner.

Pas på: Svindlernes nye Facebook-trick kan koste dig dyrt
Pas på: Svindlernes nye Facebook-trick kan koste dig dyrt

David Johnstone skal have brugt et spærret kreditkort, men har på begge hoteller overbevist personalet om, at de skulle benytte en særlig metode ved at reservere på forhånd på kredit.

Han blev først opdaget, da folkene fra kreditkortsfirmaet Barclaycard kontaktede hotellerne i december. Kortet var tidligere blevet spærret på grund af en gæld, der var løbet op i 90.000 britiske pund, hvilket svarer til 785.000 kroner.

Anklageren Patrick Sullivan forklarer, at han var ganske populær på hotellerne.

- Han havde opbygget tillid hos folkene på begge hoteller. Han var meget plausibel, tog sig godt ud i rollen og han var den perfekte gæst, siger han og forsætter:

- Han gav de ansatte gode drikkepenge, elektronisk. Han havde et platinkort og de ansatte havde ingen idé om, at han var en bedrager.

Unge ned til 14 år svindler for flere tusind kroner i Facebook-grupper
Unge ned til 14 år svindler for flere tusind kroner i Facebook-grupper

I retten kunne man ligeledes høre, at svindleren havde en tidligere dom fra USA for bedrag i en størrelsesorden på 1,2 millioner kroner.

Forsvareren forklarer, at Johnstone tidligere har været ansat på chefniveau i en række firmaer og selv blev skyldt 1,7 millioner danske kroner.

- Hans intention var hele tiden, at pengene skulle betales tilbage. Han gav meget generøse drikkepenge og førte en overdådig livsstil, sagde forsvarsadvokaten.

Desuden forklarede forsvareren, at den dømte svindlers far var blevet syg, og det var årsagen til, at han var kommet til Birmingham i første omgang. Han stod dog uden et sted at bo, og derfor valgte han metoden med det spærrede kreditkort til at betale for luksusopholdene. Den købte dommeren ikke, og nu skal han altså svv gange så lang tid i 'Hotel Gitterly,' som han boede i suiterne på de to hoteller.

LÆS OGSÅ: Danske modeller misbrugt: Svindler lokker piger med modelkontrakt

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

For 28 måneder siden faldt...
bt.dk
Indbyggere kæmpede med kræft og...
bt.dk
Kæresten bedrog OL-stjerne for...
bt.dk
Lars Seier forlader kriseramt burgerkæde
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx