Af Ritzau - 23/09-16 17:50

Sverige tiltaler tre for at smugle 170 migranterSverige tiltaler tre for at smugle 170 migranter

Tre mænd har ifølge svenske anklagere smuglet 170 flygtninge og migranter gennem Europa i minibusser.

storybild

Togstationen i Milano er et knudepunkt for migranter og flygtninge, der vil videre nordpå mod andre europæiske lande. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Olivier Morin)

Sverige har rejst tiltale mod tre mænd for at have organiseret at smugle 170 mennesker i minibusser fra det nordlige Italien og videre gennem Europas åbne grænser til Sverige.

Den svenske anklagemyndighed siger fredag, at trioen er mistænkt for at have lejet minibusser og hyret chauffører, som skulle køre migranterne fra togstationen i Milano og videre til Skandinavien.

De fleste af de 170 migranter og flygtninge er syrere, der er flygtet fra krigen i deres hjemland.

Togstationen i Milano er kendt som et af de steder i Europa, mange flygtninge og migranter bruger som udgangspunkt for at komme videre nordpå mod andre europæiske lande.

Her er de tre tiltalte mænd angiveligt kommet i kontakt med flygtninge og migranter, som de har tilbudt at køre videre nordpå mod en betaling på 500 euro per person, svarende til omkring 3700 kroner. Børn rejste gratis.

Mændene har tjent omkring 150.000 svenske kroner (117.000 danske kroner) på menneskesmuglingen, vurderer den svenske anklagemyndighed.

Politi i Danmark, Italien, Tyskland og Østrig har stoppet 15 af de minibusser og autocampere, de tre mænd og deres hjælpere brugte til at transportere flygtninge og migranter til Sverige. Det skete tilbage i august og november 2014.

To af de tre anklagede har både svensk og irakisk statsborgerskab, mens den tredje er syrisk statsborger. De blev anholdt i Sverige sidste år, men er løsladt, indtil sagen skal for retten.

Hvis de kendes skyldige, risikerer de at skulle afsone et sted mellem seks måneder og seks år i fængsel.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx