Af - 14/04-16 20:51

Genial forskning: En enkelt kold fra kassen om dagen er slet ikke så dumtGenial forskning: En enkelt kold fra kassen om dagen er slet ikke så dumt

Forskere har opdaget, at hvis du drikker en enkelt - og iskold - øl om dagen, så ældes du langsommere, end hvis du ikke rørte humlen på dagsbasis.

Bildstrecke im Grossformat »

Umiddelbart lyder det for godt til at være for godt til at være sandt. Men at nyde en kold øl om dagen er faktisk ikke helt dumt. Ny forskning viser nemlig, at hvis du kværner en iskold øl om dagen, så ældes du langsommere.

Det skriver det norske medie Side 3.

Professor: Farligt når dårlige vaner bliver grundlagt i ung alder
Professor: Farligt når dårlige vaner bliver grundlagt i ung alder

Forskere ved Iowa University har udført et studie i, hvordan det at ryge og det at drikke alkohol påvirker din biologiske alder. Biologisk alder er forskellig fra din kronologiske alder, ved at den kan være højere eller lavere end din egentlige alder - alt ud fra, hvordan du har levet dit liv.

I deres undersøgelser opdagede de, at rygning - nok ikke så overraskende - havde en alvorlig negativ effekt på din aldring. Moderat indtag af alkohol var dog en anden sag.

Ny undersøgelse: Så svært er det at nyde en øl og en smøg i Danmark
Ny undersøgelse: Så svært er det at nyde en øl og en smøg i Danmark

- Moderat indtag af alkohol, en eller to genstand om dagen, korrelerede med den sundeste form for aldring, mens meget lavt eller højt forbrug blev koblet sammen med hurtigere aldring, skriver American Society of Human Genetics, som studiet blev udført for, i en pressemeddelelse.

Det lyder altså til, ifølge forskerne, at det rent aldringsmæssigt er bedre at nuppe en iskold fra kassen om dagen end slet ikke.


LÆS OGSÅ: Tyller du alkohol hver weekend? Så burde du starte dagen sådan

LÆS OGSÅ: Hun droppede alkohol for en aften: - Her er de fem ting, jeg lærte

LÆS OGSÅ: Her er 11 drikkevarer, din krop hader

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx