Af - 11/06-15 10:49

Nobelpris-vinder: Kvinder hører ikke hjemme i et laboratorium!Nobelpris-vinder: Kvinder hører ikke hjemme i et laboratorium!

Den britiske biokemiker Tim Hunt har måtte forlade sin stilling, efter han er kommet under massiv kritik.

storybild

Tim Hunt er kommet i alvorlige problemer, som det kan læses i artiklen. (Billede: AP/Polfoto/arkiv)

En britisk biokemiker og Nobelpris-vinder er havnet i alvorlig modvind, efter han bramfrit har forklaret sit syn på, hvorfor kvinder ikke hører hjemme i et laboratorium.

Tidligere på ugen forklarede Tim Hunt ved en frokost under en konference i Sydkorea, at:

- Der kan ske tre ting, når kvinder er i et laboratorium: Du bliver forelsket i dem eller de bliver forelsket i dig - og når du kritiserer dem, så græder de, forklarede 72-årige Tim Hunt ifølge nyhedsbureauet AP.

Ikke overraskende har hans ytring mødt masser af kritik. Faktisk i en sådan grad, at han på BBC Radio onsdag morgen måtte undskylde.

- Jeg hentydede til, hvilke problemer man kan have med kvinder. Jeg er selv blevet forelsket i mit laboratorium, og andre er blevet forelsket i mig. Det går ud over videnskaben, sagde han.

Kvinder jubler og smider burkaen – på flugt fra Islamisk Stat
Kvinder jubler og smider burkaen – på flugt fra Islamisk Stat

Siden har han undskyldt endnu engang og betegnet sig selv som et 'chauvinistisk svin'. Men han løber ikke fra sin kommentar, som han fortsat kalder "ærlig".

Alligevel har modtageren af Nobelprisen i medicin fra 2001 måtte forlade sit virke hos University College London.

- UCL var det første universitet i England, som optog kvindelige studerende på lige vilkår med mænd, og universitetet mener, at udfaldet af denne sag er i tråd med vores bestræbelser på lige vilkår mellem kønnene, lyder det i en skriftlig udtalelse fra universitetet.

Din partner fantaserer nok om andre under sex
Din partner fantaserer nok om andre under sex

Se hvordan kvinderne gør grin med Tim Hunt herunder:


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx