Af Ritzau - 08/11-16 08:47

Væddemål om USA's valg sætter rekord hos bookmakereVæddemål om USA's valg sætter rekord hos bookmakere

Hillary Clinton står til at vinde det amerikanske præsidentvalg, men et tæt løb får spillefugle til at satse.

storybild

Bookmakerne melder om væddemål for mange millioner i den amerikanske præsidentvalgkamp. Hillary Clinton spås en sejr. (Billede: Scanpix/Timothy A. Clary)

Kampen om at blive USA's næste præsident har været både hård, lang og uforudsigelig, og det kan mærkes hos bookmakerne.

De rapporterer om rekordmange gamblere, der lægger deres penge enten på Hillary Clinton eller Donald Trump som valgets vinder. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

For mens mange meningsmålinger peger på et tæt løb mellem den demokratiske og den republikanske rival, ruller væddemålene ind hos spiludbyderne.

Den britiske bookmaker Betfair sagde allerede søndag, at firmaets væddemål "Next President" så ud til at blive det mest spillede nogensinde.

Søndag var der blevet lagt 130 millioner dollar (cirka 875 millioner kroner) på, hvem der bliver USA's præsident efter Barack Obama. Til sammenligning blev der lagt 159 millioner dollar på, hvorvidt briterne ville lade sig skille fra EU.

Ved det amerikanske præsidentvalg i 2012 blev der spillet for cirka 50 millioner dollar. Ifølge Betfair-talskvinde Naomi Totten tyder det på, at mange fortsat er usikre på, om Trump eller Clinton løber med sejren

- Vi tror, at brexit-afstemningen fortsat er så frisk i folks erindring, så mange er ikke overbevist om, at valget er afgjort på forhånd, siger hun til Reuters og henviser til, at udfaldet af brexit-afstemningen kom bag på mange.

"Next President" omfatter flere væddemål end blot vinderen. Blandt andet kan der også væddes om, hvor mange stater hver kandidat vil skovle sammen.

Spillesiden Paddy Powers rapporterer ligeledes om rekord. Her lyder det, at valget i USA "helt klart har kurs mod at blive den største politiske begivenhed," fortæller talsmand Féilim Mac An Iomaire.

Hos Ladbrokes er indsatsen på væddemål om præsidentvalget mindst fordoblet i forhold til for fire år siden.

Alle tre bookmakere arbejder med demokraten Hillary Clinton som vinder. Hun spås 83 procents sandsynlighed for en sejr.

Den seneste måling fra Reuters/Ipsos viser også, at Clinton fortsat har førertrøjen på. Hendes føring lyder på fem procentpoint. Det giver ifølge Reuters Clinton en 90 procents sandsynlighed for at vinde valget.

New York Times har beregnet sandsynligheden for en Clinton-triumf til 84 procent.

Dog er opløbet i flere svingstater meget tæt, og da valget bliver afgjort af valgmænd, er det svært at spå om.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet Mand købte fotografi på...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
Dommen over Peter Madsens perverse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx