Af Ritzau - 15/11-16 05:47

Selvmordstruet whistleblower ansøger om benådningSelvmordstruet whistleblower ansøger om benådning

Chelsea Manning, der afsoner dom på 35 års fængsel for spionage, håber på en udstrakt hånd fra Barack Obama.

storybild

Chelsea Manning blev i 2013 idømt en dom på 35 års fængsel for spionage. Nu søger den tidligere soldat om benådning hos USA's afgående præsident. (Billede: Reuters/Elijah Nouvelage)

Chelsea Manning, som afsoner en dom på 35 års fængsel for spionage, har ansøgt om at blive benådet af USA's præsident, Barack Obama.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I en ansøgning, som hendes advokater har offentliggjort, hævder den 28-årige tidligere soldat, at der ikke er historisk praksis for en så streng straf, som den hun fik i 2013.

- Efter at have taget det fulde ansvar for sine valg fik frøken Manning den strengeste straf, der er givet til en whistleblower i USA' historie, udtaler Mannings advokat i en pressemeddelelse.

Chelsea Manning har bedt Barack Obama om at reducere straffen til seks et halvt års fængsel. Det svarer til den tid, hun allerede har afsonet.

Chelsea Manning blev født som dreng og var tidligere kendt under navnet Bradley Manning. Efter at være blevet dømt for spionage oplyste Manning, at hun identificerer sig som kvinde.

Hun blev anholdt i 2010 og dømt af en militærdomstol i 2013 for at have lækket store mængder hemmeligstemplet materiale via WikiLeaks.

I sin ansøgning skriver Chelsea Manning, at hun led af kønsforstyrrelser, da hun lækkede materialet, mens hun var udstationeret i Irak.

Chelsea Manning har flere gange forsøgt at begå selvmord i fængslet i Kansas og har også sultestrejket.

I september afbrød hun en sultestrejke efter at være blevet lovet kirurgi i forbindelse med sine kønsforstyrrelser.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Emilie tjener kassen på privat...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Casper satte vild rekord over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx