Af - 28/05-17 07:21

Trump i ny skandale -  Denne gang er det svigersønnens skyldTrump i ny skandale - Denne gang er det svigersønnens skyld

Problemerne hober sig op for USAs præsident Trump.

storybild

Præsident Trump og svigersønnen Jared Kushner. (Billede: Ettore Ferrari)

Den amerikanske præsident Donald Trump er for alvor kommet i fedtefadet i forbindelse med, at FBI undersøger ham og hans stab for problematiske forbindelser til Rusland. Nu bliver det endnu værre, fordi Donald Trumps svigersøn, Jared Kushner, involveres i skandalen.

Det skriver Washington Post lørdag.

Donald Trumps svigersøn, Jared Kushner, foreslog angiveligt i en samtale i december med Ruslands ambassadør i USA, at der blev etableret en hemmelig kommunikationsforbindelse mellem Det Hvide Hus og den russiske regering.

Oplysningerne har avisen fra unavngivne regeringskilder med indsigt i efterretningsrapporter om Kushners samtale, skriver Reuters.

Trumps svigersøn, der er gift med Donalds Trumps datter Ivanka, gik så vidt, at han nævnte muligheden for at bruge det russiske diplomatis faciliteter i USA til at beskytte en sådan kommunikationslinje mod at blive overvåget, skriver avisen.

Både under valgkampagnen sidste år og nu er Jared Kushner med i Trumps kreds af rådgivere.

Oplysningerne i The Washington Post er breaking news på blandt andet CNN.

En juraprofessor fra Harvard, Alan Derschowitz, understreger dog over for tv-stationen, at Kushner efter alt at dømme ikke kan komme i fedtefadet som følge af historien.

- Det burde være ulovligt, men der er ikke noget i avisens afsløringer, der peger på det, siger Alan Derschowitz.

Men afsløringen er ifølge nyhedsbureauet AFP "endnu en sensationel detalje i strømmen af påstande, der rejser spørgsmål om Trump-lejrens forhold til russerne".

Torsdag afslørede NBC News og The Washington Post, at Jared Kushner bliver efterforsket af FBI. Det sker som led i en undersøgelse af russisk indblanding i det amerikanske præsidentvalg.

Kushner er inddraget, fordi han i december havde kontakt med blandt andet den russiske ambassadør i USA, Sergej Kisljak, samt en bankmand fra Moskva.

FBI's undersøgelse af forbindelserne mellem Donald Trumps lejr og Rusland har trukket overskrifter i månedsvis.

Det har fået Donald Trump til at påstå, at han er udsat for en heksejagt.

I februar fratrådte Trumps daværende nationale sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn. Det skete, efter at han var blevet beskyldt for at tale usandt om sine møder med Sergej Kisljak.

Siden da har Trump også fyret FBI-chef James Comey, der stod i spidsen for FBI's undersøgelse af Ruslands rolle i præsidentvalget.

Efter afskedigelsen er en ny særlig anklager blevet udpeget til at lede undersøgelsen. Valget er faldet på den tidligere FBI-chef Robert Mueller.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

‘Bad boys’-Amalie: Sådan er Lasses og...
bt.dk
Michael Dyrby: Stop bureaukraterne
bt.dk
Verdensstjerne i København: 'Jeg...
bt.dk
Kæmpe dominans: Barcelona smadrer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx