Af Ritzau - 17/09-16 19:11

Oktoberfest er i gang under skærpet sikkerhedOktoberfest er i gang under skærpet sikkerhed

Tyskernes følelse af sikkerhed er skadet efter angrebene i sommer, siger vicepolitichef ved åbningen af ølfest.

storybild

En servitrice serverer øl ved åbningen af den 183. Oktoberfest i München lørdag. Verdens største ølfestival fortsætter til 3. oktober. (Billede: Scanpix/Christof Stache)

Verdens største ølfestival, Oktoberfest, gik lørdag i gang i den sydtyske storby München under skærpede sikkerhedsforanstaltninger.

Synlige politipatruljer holder øje med mistænkelig adfærd i forbindelse med ølfestivalen.

Det sker, efter at Tyskland inden for de seneste måneder har oplevet en bølge af angreb.

Den sydlige delstat Bayern, hvor München ligger, har været ramt af to angreb i løbet af juli, som bevægelsen Islamisk Stat har taget skylden for.

Endnu et angreb mod et indkøbscenter i storbyen samme måned kostede ni mennesker livet. Det angreb blev begået af en indvandrer med en psykisk lidelse.

Angrebene har betydet, at der under ølfestivalen konstant er mindst 600 betjente på vagt i stedet for de sædvanlige 500.

Derudover er der indkaldt sikkerhedspersonale, der tjekker gæsterne ved indgangen.

Der er opsat videoovervågning og hegn rundt om den åbne plads hvor festivalen finder sted, lige som der er indført skærpet sikkerhedskontrol.

Af frygt for bombeangreb har arrangørerne desuden nedlagt forbud mod, at besøgende medbringer rygsække til ølfestivalen.

- Vi har allerede bemærket, at folks følelse af sikkerhed er forværret. Så med flere betjente vil vi vise dem, at vi er klar, siger Münchens vicepolitichef, Werner Feiler.

I de to uger, festivalen varer, ventes der omkring seks millioner besøgende til München. Det er ventet, at de tilsammen vil drikke mere end syv millioner liter øl.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx