27/06-15 21:21

Over 200 forbrændt i vandland i TaiwanOver 200 forbrændt i vandland i Taiwan

Et farvepulver, der skulle bidrage til feststemning, gav 221 mennesker forbrændinger i Taiwans hovedstad.

storybild

(Billede: AP Images/str)

Over 200 mennesker blev lørdag kvæstet - over 80 af dem alvorligt - ved en eksplosion i en vand-forlystelsespark i Taiwans hovedstad, Taipei, da noget farvet pulver, som blev sprayet ud over en folkemængde, blev antændt. Det førte til en eksplosionsagtig brand.

Optagelser af ulykken på avisen Apple Dailys hjemmeside viser en folkemængde, der danser, mens musik og skyer af pulver pumpes ud i luften. Pludselig forvandles pulveret til en ildkugle, som rammer mange af tilskuerne.

- De første undersøgelser tyder på, at denne eksplosionsagtige brand blev forårsaget af pulveret. Det kan skyldes, at der var høje temperaturer ved lamperne på scenen, siger en talsmand for brandvæsnet i New Taipei City.

Hos de kommunale myndigheder oplyser en viceborgmester, at 221 personer blev bragt på hospitalet. Redningsfolk havde tidligere sagt, at 81 ar hårdt kvæstet. Lokale medier opgiver, at 97 er hårdt kvæstet.

Ifølge medierapporter i Taipei blev nogle af ofrene forbrændt på over 40 procent af kroppen.

En læge, der behandlede 41 af ofrene lørdag i Taipei, udtaler, at 17 er alvorligt forbrændt.

En del af ofrene blev båret væk på oppustelige gummiringe fra vandet, og mange forbipasserende forsøgte at hjælpe de sårede ved at hælde vand fra plastikflasker over deres forbrændinger.

- Vi er dybt bedrøvede og beklager denne ulykke, siger borgmesteren i Taipei, Eric Chu.

Han siger, at ekstra læger er tilkaldt for at hjælpe ofrene, og at parken er blevet lukket midlertidigt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx