Af Mads Degn - 21/06-17 08:41

Chok i ferie-paradis: Turisterne bestiller kylling - men det er ikke det, de fårChok i ferie-paradis: Turisterne bestiller kylling - men det er ikke det, de får

En undersøgelse afslører, at omkring 70 restauranter på Bali er blevet taget i at sælge hundekød til sine gæster.

Bildstrecke im Grossformat »

Foto: Animals Australia

Advarsel! Stærke billeder i galleriet øverst.

Hunden bliver ofte betegnet som ’menneskets bedste ven’. Men på den indonesiske ferieø Bali har det logrende pelsdyr fået en helt anden, dyster nyttefunktion. Det skriver The Independent.

En ny undersøgelse foretaget af dyreværnsorganisationen Animals Australia, løfter nu sløret for, hvordan herreløse hunde i stigende grad bliver fjernet fra øens gader af indfødte. Herefter bliver de aflivet, ofte om natten på brutal og kynisk vis, for efterfølgende at blive solgt til lokale madvogne, som videresælger hundekødet som kyllingekød til intetanende turister.

Stor supermarkedskæde stopper salg af hundekød i Kina
Stor supermarkedskæde stopper salg af hundekød i Kina

’Balis skjulte kødmarked – og dens foruroligende tilknytning til Australiens turisme’, som undersøgelsen hedder, afslører desuden, at omkring 70 restauranter på Bali er blevet taget i at sælge hundekød til sine gæster.

”Markedet for hundekød bryder med loven for dyremishandling og fødevaresikkerheden. Det er fakta,” siger kampagnedirektør hos Animals Australia Lyn White ifølge The Independent til ABC.

Animals Australia har i forbindelse med undersøgelsen brugt hemmelige agenter, der har fundet frem til flere personer på Bali, som bekræfter, at de distribuerer hundekød på Bali.

Udover at mange turister bliver ført bag lyset, så kan det få alvorlige konsekvenser, hvis man spiser hundekød. Ifølge Andrew Dawson, direktør og læge hos New South Wales Poisons Information Centre, kan hundekødet forårsage kvalme, ømme muskler og de indre organer kan lide skade.

Jamie Oliver hjælper ofre for brand: - Få gratis mad på min restaurant
Jamie Oliver hjælper ofre for brand: - Få gratis mad på min restaurant

”Hvis du eksempelvis spiser en karryret, hvor der er stykker af dyremave eller hjerte, kan det give en meget høj koncentration af cyanid (kvælende gift, red.). Og det kan være fatalt,” siger Andrew Dawson.

Ifølge Animals Australia bliver der årligt slagtet 70.000 hunde hvert år på Bali.

LÆS OGSÅ: Hver fjerde dansker: Det er ikke o.k. at amme offentligt

LÆS OGSÅ: Gordon Ramsay afslører: Denne populære ret skal du ALDRIG bestille

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx