Af - 23/08-16 09:25

Politikere er positive over for forsøg med medicinsk cannabisPolitikere er positive over for forsøg med medicinsk cannabis

Det skal være muligt at tage på sygehuset og få medicinsk cannabis, lyder det fra flere politikere.

Bildstrecke im Grossformat »

Tag på sygehuset og få medicinsk cannabis. Sådan kan det blive i fremtiden, hvis det står til flere af politikerne i Region Syddanmarks sundhedsudvalg. Det skriver DR Syd.

I aften tager politikerne hul på diskussionen om cannabis i sygehusvæsenet. DR Syd har lavet en rundspørge til regionens sundhedsudvalg, og de fleste er positive, når det gælder forsøg med medicinsk cannabis på de syddanske sygehuse.

Nu kan du få tamponer med cannabis
Nu kan du få tamponer med cannabis

Det er blandt andet Holger Gorm Petersen fra Nye Borgerlige.

- Det kan dulme smerter og gøre tingene nemmere for nogle borgere, som har det rigtig svært. Derfor er jeg åben over for at lave nogle forsøg, siger han.

Også næstformand Kristian Grønbæk Andersen (R) kan se fordele i mere forskning på området.

- Det er jeg positivt indstillet overfor. I forvejen er det sådan, at lægerne kan ordinere det, men vi ved for lidt om virkning og bivirkninger, siger han.

Syg fynbo går til FN for at få ret til cannabis
Syg fynbo går til FN for at få ret til cannabis

Et forsøg med lægeordineret cannabis kan blive aktuelt, hvis politikerne på Christiansborg beslutter at legalisere brugen af medicinsk cannabis i Danmark. Det forslag fremsatte Alternativet tilbage i oktober 2015.

Formand for Region Syddanmarks sundhedsudvalg Poul-Erik Svendsen (S) mener, at regionen skal være en del af det forsøg.

Scleroseramte ser frem til færre smerter med cannabis
Scleroseramte ser frem til færre smerter med cannabis

Han ser ud til at få opbakning i udvalget. Socialdemokratiet, Nye Borgerlige og De Radikale er positive over for et forsøg, mens DF, Venstre og Konservative endnu ikke har taget stilling. I øvrigt siger Enhedslisten og SF i regionsrådet ja.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx