Af - 15/06-15 06:16

Vildt: Mand fanger lyn helt tæt påVildt: Mand fanger lyn helt tæt på

En amerikansk mand havde stillet kameraet det helt rigtige sted, da der onsdag var uvejr over Florida.

Bildstrecke im Grossformat »

En gang imellem er man bare heldig. Det var Clint Blevins i hvert fald i onsdags, da hans kamera fik fanget et lyn helt tæt på. Det stod og filmede ud over havet ud for Daytona Beach i Florida, da et stort glimt sendte en ordentlig lysstribe lige ned foran.

Man skal være mere end heldig for at fange et lyn på den måde, og seniorklimatolog hos DMI John Cappelen kalder da også episoden for et "lykketræf", men han er overbevist om, at det godt kan lade sig gøre at fange sådan et lyn.

- Det er helt sikkert ægte og generelt godt filmet. Det er en rigtig flot lynudladning, og det er det, man på dansk kalder et perlelyn, fordi lynet bryder op i noget, der ligner perler, fortæller han til metroxpress.

TV: NorthSide åbner i forrygende solskin
TV: NorthSide åbner i forrygende solskin

TV: Efter vild biljagt stjæler øjenvidne scenen med genial fortælling
TV: Efter vild biljagt stjæler øjenvidne scenen med genial fortælling

Videoen har blandt andet tiltrukket opmærksomhed af Mashable og Huffington Post, mens den er blevet delt over 10.000 gange, siden 'Good Morning America' delte den på deres Facebook-side.

Ifølge de amerikanske medier var der onsdag en storm over området, der blandt andet betød væltede træer, og tirsdag blev en 11-årig dreng ifølge NBC News ramt af et lyn netop i det område, hvor Clint Blevins fangede sin video.

Drengen har siden ulykken været indlagt på Halifax Hospital i Daytona, og hans tilstand var torsdag stadig kritisk. Da Clint Blevins dagen efter filmede sit lyn, skulle der ifølge Mashable ikke have været nogen i vandet.

TV: Pige skulle møde den engelske dronning: Slået i hovedet af vagt
TV: Pige skulle møde den engelske dronning: Slået i hovedet af vagt

John Cappelen forsikrer om, at man skal være påpasselig med at bevæge sig ud i tordenvejr, hvis det bare er for at fange et godt billede.

- Der er selvfølgelig kun en lille chance for at fange noget, og man skal være heldig, hvis man skal fange et lige så flot lyn, som det på videoen. Men vil man forsøge, skal man gøre det med et fast kamera, siger han.

Incredible slow-mo footage of lightning striking the water at Daytona Beach. [VIDEO/Clint Blevins]

Posted by Good Morning America on 11. juni 2015

LÆS OGSÅ: TV: Dykker giver 'high five' til kæmpe hvidhaj - og overlever!

LÆS OGSÅ: DMI: Så lækker bliver resten af juni

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx