Af Julie Bülow - 13/09-17 09:52

Skræk-forældre ryster Tyskland: Ufatteligt svigt af to-årig datterSkræk-forældre ryster Tyskland: Ufatteligt svigt af to-årig datter

Et forældrepar fra Berlin er anklaget for groft omsorgssvigt af deres to-årige datter.

storybild

5,5 kilo. Så lidt vejede et tysk forældrepars to-årige datter, da hun blev hentet af de sociale myndigheder. Vægten svarer til en sund vægt på en 2-3 måneder gammel baby. Forældreparret er anklaget for groft omsorgssvigt af datteren Tessa, og for at bringe deres datters liv i fare, og retsagen kører netop nu, skriver tyske Bild.

Det var naboerne der i september 2013 alarmerede myndighederne, fordi de gennem fire uger dagligt hørte gråd og skrig i flere timer. Da myndighederne kom og hentede 2-årige Tessa og hendes to ældre brødre vejede hun altså blot 5,5 kilo, og blev sendt direkte på hospitalet.

Ifølge anklagen kunne Tessa, da hun blev hentet ikke stå, løbe, tygge, snakke med hendes. Hun var kun hud og knogler, apatisk og havde en oppustet mave. Den nu 33-årige mor og 36-årige far var i løbet af Tessas 2 år aldrig til lægen med deres datter.

»Jeg har aldrig modtaget en påmindelse,« lød det fra Tessas mor, Stefanie.

»Tessa var allerede vanskelig som baby. Jeg følte at hun afviste mig. Hun vendte sit hoved væk, når hun skulle spise. Og hun svinede« sagde moderen i retten.

Tessas far, Christopher, der ellers er plejehjælper sagde i retten at »Vi har gjort det samme med hende, som vi gjorde med hendes brødre. Men det var ikke nok,«.

Forældreparrets undskyldning for ikke selv at slå alarm var, at de ifølge faderen havde 'misset' den halvårlige sundhedsundersøgelse, og derfor var bange for at myndighederne nu skulle tage hende fra dem.

»Jeg ville ikke indse, at hun var for tynd« sagde faderen i retten.

De to ældre brødre fik efter tvangsfjernelsen lov at vende tilbage til 'skræk-forældrene', som den tyske presse har døbt dem. Tessa gav de friviligt bort til adoption. Forældrene risikerer nu op til ti års fængsel.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hovedvej flyder med gylle: 'Der...
bt.dk
Kritisk fase i Forligsen: Flere...
bt.dk
FCK's nye superstjerne: Ville sgu...
bt.dk
Så du ham? Verdensstjerne rendte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx