Af - 08/01-14 11:16

Millioner af amerikanere lever for under 5.000 kr. om månedenMillioner af amerikanere lever for under 5.000 kr. om måneden

Hver tredje amerikaner måtte klare sig for blot et par tusind kroner om måneden i mindst to måneder i årene 2009-2011, viser ny rapport fra amerikansk regeringsbureau.

storybild

Arkivfoto fra Youngstown i Ohio, der er USA's fattigste by. Sorte og hvide lever mest hver for sig, der er for mange stoffer og for få job, og selv gamle naboer kender ikke hinanden. Overalt i byen sygner forladte og tomme huse hen. Det er meget utrygt for de resterende beboere, eftersom de forladte huse ofte bliver benyttet af bander, narkomaner og hjemløse. (Billede: Polfoto/Jacob Ehrbahn/arkiv)

Den økonomiske nedtur har skubbet mange amerikanere ud i fattigdom, og i årene 2009-2011 oplevede næsten en ud af tre amerikanere at være fattige i en periode på mindst to måneder.

For mange var det heldigvis en midlertidig tilstand, men omkring 10 millioner amerikanere var fattige i hele den tre år lange periode. Det viser nye tal fra det amerikanske statistikkontor US Census Bureau.

- Mange tænker, når de ser sådan en statistik, at folk har været fattige igennem hele perioden, forklarer bureauets fattigdomsanalytiker Ashley Edwards.

Hver tredje af os kender et fattigt dansk barn
Hver tredje af os kender et fattigt dansk barn

- Denne undersøgelse giver os mulighed for at undersøge, hvordan individer bevæger sig ind og ud af fattigdom under og umiddelbart efter recessionen, tilføjer han.

Og konklusionen er lige så klar, som den ikke er overraskende: Antallet af både midlertidigt og permanent fattige er steget i forhold til før krisen. Næsten halvdelen af det samlede antal fattige kan dog glæde sig over, at fattigdomsperioden er overstået indenfor fire måneder.

Hveranden siger: Fattigdom  i Danmark er en skrøne
Hveranden siger: Fattigdom i Danmark er en skrøne

Langt fra alle fik dog den helt store indtægtsstigning. Halvdelen af dem, der kom ud af fattigdom fra 2009 til 2011, tjente stadig tæt på fattigdomsgrænsen i 2011, viser tallene.

Modsat Danmark har USA en officiel fattigdomsgrænse, der betyder, at amerikanere defineres som fattige, hvis de tjener under et bestemt beløb om året. For enlige er grænsen cirka 63.000 kroner – for en familie på fire er det omtrent 130.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Fattig i Danmark: 'Mine børn er genbrugsbørn'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen i retten: Derfor rejste...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx