Af Ritzau - 01/06-16 08:56

Bestanden af ulve fordobles i Norge og svinder i SverigeBestanden af ulve fordobles i Norge og svinder i Sverige

Ulvene er blevet dobbelt så mange i Norge sammenlignet med forrige vinter. Der er rekordmange hvalpekuld.

storybild

Den forgangne vinter var bestanden af ulve i Norge fordoblet i forhold til forrige vinter. (Billede: Free/Colourbox/arkivfoto)

Mens Sverige får færre ulve, er bestanden fordoblet i Norge den forgange vinter. Der er også registreret syv hvalpekuld, hvilket er norsk rekord.

I overvågningsperioden er der registreret 65-68 ulve i Norge, mens 25 ulve er registreret på begge sider af grænsen til Sverige.

Forrige vinter blev der kun talt 33-35 ulve, mens 40 blev registreret i grænseområdet, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

I Sverige går udviklingen den modsatte vej.

Ifølge en netop fremlagt opgørelse for vinteren 2015-16 var der 340 ulve i Sverige. Det er et fald i bestanden på 20 procent sammenlignet med samme periode sidste år, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Naturlige årsager, som variationer i hvor mange der fødes og dør, kan have en effekt på opgørelsen. Forskellige former for jagt kan også have medført en reduktion i bestanden.

Resultaterne præsenteres i en statusrapport fra Høgskolen i Hedmark og svenske Viltskadecenter om ulve i Skandinavien 2015-16.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx