04/09-13 16:40

Danske studerende trækkes ud af LibanonDanske studerende trækkes ud af Libanon

På grund af urolighederne i Syrien og Egypten har SDU valgt at trække sine studerende ud af Libanon.

storybild

Dekan på Det Humanistiske Fakultet på Syddansk Universitet, Simon Møberg Torp (Billede: Syddansk Universitet)

Syddansk Universitet har valgt at trække deres studerende ud af hovedstaden Beirut i Libanon. Det skriver universitetet i en pressemeddelelse onsdag.

Urolighederne i nabolandet Syrien og i det nærliggende Egypten har fået det danske Udenrigsministerium til at ændre rejsevejledningen i området, så alle unødvendige rejser til blandt andet Libanon frarådes.

LÆS OGSÅ: Mange studerende har ingen venner

Syddansk Universitet følger Udenrigsministeriets vejledninger nøje, og da udmeldingen kom lørdag formiddag, besluttede dekan på Det Humanistiske Fakultet på Syddansk Universitet, Simon Møberg Torp, at afbryde de studerendes ophold i landet.

- Det er en konsekvent politik på SDU, at vi følger Udenrigsministeriets anbefalinger, så vi altid kan stå inde for de studerendes sikkerhed, når de er på udlandsophold, siger han.

LÆS OGSÅ: Taxichauffør til studerende: Det bliver 27.000 kr.!

De i alt 11 studerende befinder sig fortsat i Libanon, men universitetet forklarer, at de er ved at planlægge udrejsen fra Beirut. Som et plaster på såret har de studerende fået tilbudt at tage deres studieophold på en sprogskole i Marokko i stedet for.

- Det er naturligvis ærgerligt for de studerende, at de får aflyst et planlagt studieophold, men det er på sin vis heldigt, at det sker nu, hvor de ikke var nået at komme i gang, siger Simon Møberg Torp.

Også et planlagt studieophold blev for kort tid siden aflyst i den egyptiske hovedstad, Kairo.

Men Syddansk Universitet oplyser, at man er ved at undersøge mulighederne for at tilbyde studieophold i andre lande i Mellemøsten, hvor staterne på den arabiske halvø er nævnt som oplagte bud.

Universitetet forklarer, at udlandsophold er populære blandt de studerende. Studieophold i et arabisk land er obligatorisk på blandt andet studierne negot.-arabisk og international virksomhedskommunikation med arabisk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Føles som sommer: 25 grader og sol...
bt.dk
Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
'Har du også prøvet at begå klassisk...
bt.dk
Medie: Nye detaljer afsløret om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx