Af Ritzau - 28/05-16 11:08

Trump-fans beskyttet af politi ved valgmøde i CalifornienTrump-fans beskyttet af politi ved valgmøde i Californien

Trump talte om en grænsemur ved valgmøde tæt på Mexicos grænse forud for primærvalget i Californien 7. juni.

storybild

Det kom fredag til sammenstød mellem tilhængere og modstandere af den omstridte præsidentkandidat Donald Trump i Californien, hvor den republikanske milliardær talte om grænsemur og deportationer af illegale indvandrere. (Billede: Scanpix/Spencer Platt)

Det kom til sammenstød mellem tilhængere og modstandere af den republikanske præsidentkandidat Donald Trump, da han fredag besøgte storbyen San Diego i Californien.

Politi greb ind, spredte demonstranter uden for byens kongrescenter og foretog 35 anholdelser, mens sten og vandflasker blev kastet gennem luften.

Trump var i San Diego, som ligger tæt ved mexicanske grænse, for at føre valgkamp forud for primærvalget i Californien 7. juni.

Grænseovergangen til Mexico i San Diego er USA's mest travle. Og Trump har i valgkampen sagt, at han vil have bygget en grænsemur, som kan holde illegale indvandrere ude af USA.

Trump talte om muren og om deportationer af illegale indvandrere. Inde i hallen, hvor han talte, var der en relativ rolig stemning. Men udenfor råbte over 1000 af hans modstandere slagord mod den omstridte republikanske politikers retorik og politik.

Grænseovergangen San Ysidro i San Diego passeres dagligt legalt af næsten 300.000 mennesker.

San Diego opfattes som en by med to nationaliteter, da mange af indbyggerne bor på den ene side grænsen og arbejder på den anden side. Omkring en tredjedel af byens indbyggere er latinamerikanere.

- I gjorde et fantastisk job i jeres håndtering af de bøller, som forsøgte at forstyrre vores fredelige og velbesøgte møde, skrev Trump senere på sin Twitterprofil til politiet.

Det var ikke første gang, at Trumps person har udløst uroligheder i Californien, der er hjemsted for den største latinamerikanske befolkningsgruppe i USA.

I sidst måned blev adskillige personer anholdt, da Trump deltog i sit partis konvent i Californien.

Kort ført han gik på talerstolen i San Diego udsendte Trump en erklæring om, at han ikke vil stille op i en debat mod Demokraternes Bernie Sanders, hvilket han ellers tidligere havde erklæret sig parat til.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen læste om Amagermanden...
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel: Blev...
bt.dk
Hængte ombejlet fodboldstjerne ud: Nu...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx