Af - 01/06-17 08:28

Trump får advarsel inden historisk afgørelse: 'Jeg forlader ham, hvis han gør det'Trump får advarsel inden historisk afgørelse: 'Jeg forlader ham, hvis han gør det'

Donald Trump mister en central rådgiver, hvis han trækker USA ud af klimaftalen fra Paris.

storybild

Donald J. Trump (Billede: Olivier Douliery)

Siden december sidste år har direktøren for elbils-producenten Tesla, Elon Musk, været kendt som en del af de råd, der rådgiver Trump.

Men hvis USAs præsident, som det forlyder, vælger, at USA skal forlade Paris-klimaaftalen, kan han ikke regne med mere hjælp fra den 45-årige forretningsmogul. Det skrev Elon Musk på Twitter onsdag, efter en bruger spurgte rigmanden, hvad han vil gøre, hvis USA ikke længere er en del af aftalen.

'Har ikke andet valg end at forlade rådene i det tilfælde,' svarede Elon Musk, der blandt andet giver præsidenten råd om økonomi.

Det var onsdag, at flere kilder sagde til det amerikanske onlinemedie Axios, at USA træder ud af klimaaftalen fra 2015. Natten til torsdag skrev Donald Trump på Twitter, at han torsdag klokken 21:00 dansk tid 'vil annoncere sin beslutning om Parisaftalen'.

Elon Musk, der også er direktør for rumfartsorganisationen SpaceX og medstifter af PayPal, er med i flere andre grupper, som rådgiver præsidenten. Blandt andet inden for arbejdsmarked, politisk strategi og infrastruktur.


Tidligere har milliardæren mødt kritik for at befinde sig i Donald Trumps inderkreds, skriver news.com.au. Elon Musk har dog tidligere forsvaret sig med et argument om, at kritikerne bør være glade for, at der er en person iblandt præsidentens folk, der kan give Trumps andre rådgivere modspil.

Allerede under valgkampen sagde Trump, at han ville trække USA ud af klimaaftalen, såfremt han blev præsident. Tidligere har han også kaldt aftalen et svindelnummer, der er opfundet af Kina.

Paris-aftalen lægger op til, at Jordens opvarmning skal holdes under maksimalt 1,5-2 grader.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx