Af Benjamin Krogh - 07/11-15 16:56

Sverige ramt af endnu en brand i en kommende asylboligSverige ramt af endnu en brand i en kommende asylbolig

Myndighederne har mistanke om, at også en brand lørdag i en asylbolig er påsat af ukendte gerningsmænd.

storybild

Sverige kan muligvis igen være ramt af et brandattentat. (Billede: Polfoto)

Endnu en brand er brudt ud ved et planlagt center for asylansøgere i Sverige. Denne gang har ilden hærget uden for Floda i Lerum kommune øst for Göteborg. Knap 30 eksisterende og kommende asylboliger har været hærget af brande i år.

- Det er held i uheld, at ingen mennesker er kommet noget til. Der var endnu ikke flyttet nogen ind, heldigvis, siger Johanna Uhr fra Migrationsverket, som svarer til den danske Udlændingestyrelse.

Personale slukker brand på center for uledsagede flygtningebørn
Personale slukker brand på center for uledsagede flygtningebørn

Myndighederne modtog alarmen ved 10-tiden lørdag formiddag. Ifølge politiet var der på det tidspunkt ild i flere bygninger.

- Endnu er årsagen til branden ikke klarlagt, men der er mistanke om, at den er påsat.Vi har indledt en efterforskning af mordbrand, siger Jenny Widén, der er pressetalsmand hos politiet i Västra Götaland.

Der er stor mangel på boliger til de asylansøgere, der kommer til Sverige. De seneste dage har det været nødvendigt at ty til nødløsninger som at lade mennesker sove i receptionen i Migrationsverkets kontor i Norrköping syd for Stockholm.

- Denne brand vanskeliggør arbejdet med at skaffe tag over hovedet til de mennesker, der kommer til Sverige. Vi forsøger hver dag, time for time at finde på midlertidige løsninger, nødløsninger, hvor man kan bo en nat her og der, siger Johanna Uhr.

Endnu en svensk bygning påtænkt flygtninge i flammer
Endnu en svensk bygning påtænkt flygtninge i flammer

Tidligere på natten til lørdag blev der knust ruder i en asylbolig i Tranås kommune i Småland. En mand i tyverne mistænkes for at stå bag ødelæggelserne og for at have efterladt opslag med racistiske fortegn foran boligen.

Sverige forventer at modtage mellem 140.000 og 190.000 flygtninge og migranter i år. Samtidig kommer der til at mangle i alt 50.000 boliger til asylansøgere, oplyser Migrationsverket.

Næste år vil underskuddet af boliger til asylansøgere 60.000. Der er brug for 20.000 midlertidige kommunale boliger til flygtninge, men i øjeblikket er der kun 3000 af den slags boliger.

/ritzau/TT

LÆS OGSÅ: Sverige: Kommende asylhjem mål for ny brand

LÆS OGSÅ: Endnu et kommende asylcenter er brændt i Sverige

LÆS OGSÅ: Kvinde omkommet i svensk bybrand: 200 er evakueret

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Er nu reelt udryddet: Det sidste...
bt.dk
Danskere om stor virksomhed: I...
bt.dk
Blev pludselig berømt som Wozniackis...
bt.dk
Joachim B. Olsen stiller...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx