Af - 07/11-16 22:38

Tommy kæmper for Hillary: - Vi får ruter udleveret med vælgereTommy kæmper for Hillary: - Vi får ruter udleveret med vælgere

Tommy Petersen og 20 andre radikale fører valgkamp for Hillary Clinton i Florida

storybild

Tommy Petersen fra De Radikale deltager i et vælgermøde for udenlandske borgere onsdag d. 30 oktober 2013 på På Københavns Universitet. (Foto: Kasper Palsnov/Scanpix 2013) (Billede: Kasper Palsnov)

I mere end en uge har 21 radikale danskere hver morgen mødt op på et valgkontor i Florida for at føre valgkamp for demokraternes Hillary Clinton, der i dag skal kæmpe om præsidentposten i USA mod Donald Trump.

Tommy Petersen, der sidder i borgrepræsentationen for radikale, er for anden gang til et amerikansk valg. Sidste gang var han i Virginia for at få valgt Obama.

- Denne gang ville de have os til Florida, fordi det er så afgørende en svingstat, der kan afgøre valget. Hver gang er jeg dybt imponeret over, hvor professionelle de er til at føre valgkamp herovre. Vi kunne virkeligt lære noget i Danmark, siger han.

Clinton fastholder forspring i målinger dagen før valget
Clinton fastholder forspring i målinger dagen før valget

I USA skal man registrere sig demokrat, republikaner eller uafhængig for at kunne stemme. Det register har partierne adgang til.

- Hver morgen får vi derfor udleveret ruter over, hvilke vælgere vi skal besøge. Vi går så ud og ringer på hos folk - og skal notere hvor begejstrede tilhængere af Hillary de er. Vi har også fem biler, så vi kan køre folk over til valgstedet straks. Ikke at jeg ønsker, at vi får sådanne registre i Danmark, men vi kunne lære meget af, hvor gode de er til at organisere valget, siger han.

Medvind til Clinton giver medvind til Vestas på børsen
Medvind til Clinton giver medvind til Vestas på børsen

Under valgkampen har der også været tid til både at være til gigantiske valgmøder, hvor henholdsvis Hillary Clinton og fungerende præsident Obama har talt.
Enkelte ubehagelige oplevelser har der været, hvor Trump støtter har tilkaldt politiet og fået dem bortvist for villakvarterer.

- USA er virkeligt splittet - men jeg er imponeret over hvor gode man er til at skabe den her direkte dialog med vælgere, der styrker den politiske samtale, siger han.

Video fra Tommys oplevelser kommer i en opdateret version af denne artikel tirsdag morgen.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Valget i USA viser vestlige demokratiers krise

LÆS OGSÅ: Lektor: Tvivlsomt om FBI-nyt giver Clinton vælgerboom

LÆS OGSÅ: Obama-parret sætter ind med slutspurt for Clinton

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx