Af - 23/12-15 22:11

Vidste du det? 5 sjove facts om selfiesVidste du det? 5 sjove facts om selfies

Den perfekte selfie har en videnskabelig formel - og fire andre overraskende ting, du måske ikke vidste om selfies.

Bildstrecke im Grossformat »
Kunsten at tage en selfie... At se godt ud på en selfie er ikke altid nogen let kunst. Derfor er det så rart, når man lige kan få lidt eksperthjælp. Hold kameraet lidt tættere på ansigtet, end du normalt måske gør. Den strakte arm er ikke nødvendigvis vejen frem. Og prøv ikke at tage billedet "oppefra" med en vinkel. Naturligt og direkte lys er din bedste ven. Find det spot i dit hus med den bedste naturlige belysning. Det betyder meget for billedet. Hvis du er udenfor, skal du prøve at få lyset - solen eksempelvis - bag dig. Holliday foreslår, at man placerer sit hovede foran solen og dermed blokerer for den. Så får man nærmest også en glorie af lys. Vil du gerne vise eller skabe lidt former? Prøv at placere den ene hånd højt på hoften, bøj det ene knæ eller kryds benene. Det fremhæver kurver og giver en lidt mere dynamisk selfie. Ligger du ned og vil tage en selfie? Det er ikke nemt. Men i følge Buzzfeed og Holliday kan en pude placeret under hovedet hjælpe meget. Du kan prøve at skjule den, hvis det ikke skal virke opstillet - for eksempel under lagenet på din seng. Holliday foreslår også, at du holder telefonen med ring- og langefingeren bagved og pege- og lillefingeren foran. Og så tager billedet med tommelfingeren. Selfie i spejlet? Igen, naturligt lys! Stræb efter at have lys foran dig, så din front og dit ansigt bliver lyst op. Ellers kan det meget nemt blive meget mørkt. Sidst, men ikke mindst... Husk at have det sjovt! Selfies kan være en hurtig, men fantastisk selvtillidsbooster. Tænk ikke over, om folk synes, du ser fjollet ud - hvis du føler dig lækker, så giv dig selv det "klap" på skulderen!

Her får du syv gode råd til, hvordan du tager bedre selfies.

Det er så godt som indiskutabelt.

Man har ikke været ung i 2015, hvis ikke man har taget en selfie. Af de populære selvportrætter kan man dog ikke længere kun udlede, at fotografen er en tosse med for meget fritid. Nej, der er efterhånden forsket en del i tendensen.

Her er fem ting, du måske ikke vidste om selfies.

Den perfekte selfie findes

Tro det eller ej, men den perfekte selfie har en videnskabelig 'formel'. Denne blev udregnet af computerforsker Andrej Karpathy fra Stanford University, der ved at undersøge 140 millioner specifikke elementer fra to millioner selfies, og efterfølgende undersøge antallet af likes i forhold til antallet af følgere, kunne regne det perfekte selvportræt ud.

Det perfekte selfie for kvinder er, at lade ansigtet dække en tredjedel af billedet, helst i midten eller i toppen og man skal gerne kunne fremvise langt hår. Billedet skal have filter og ramme.

Den perfekte selfie for mænd derimod - findes ikke. Blandt de top hundrede mest populære selfietyper, var der ikke et eneste billede af en mand.

Pas på de narcissistiske og psykopatiske selfiemænd

Det kan især være sigende, hvis en mand har hang til at tage og poste mange selvportrætter. Mænd, der tager og poster mange selfies er i gennemsnit mere narcissistiske og psykopatiske, viser studie fra Ohio State University.

Lysten har altid eksisteret

At afbillede sig selv er ikke nogen ny opfindelse, der fulgte med lanceringen af Instagram. Selfielysten eksisterede faktisk også længe før kameraet. Store kunstmalere såsom Leonardo da Vinci og Michelangelo malede flere selvportrætter, og menneskers lyst til af gengive sig selv visuelt bunder i trangen til at kontrol over de ting, der definerer os.

Selfies vælter venskaber

Ifølge psykologen Peggy Drexler kan selfies ødelægge ens relationer til folk i den virkelige verden. Folk er nemlig mistænksomme overfor personer, der i høj grad stille sig til skue offentligt, og mange føler, at den intimitet, man har med venner eller familiemedlemmer daler, jo mere forholdet udstilles.

Du kan posére din personlighed

Laver du kysselæber, kigger du direkte i kameraet eller holder du kameraet højt? Det har alt sammen noget at gøre med, hvordan du er som person, viser studiet foretaget på Nanyang Technological University i Singapore. Holder man kameraet lavt, er man mere imødekommende. Skjuler man sine omgivelser, værmer man om privatlivets fred og laver man duckface, er man - surprise - mere følelsesmæssigt ustabil end andre.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx