Af Jeppe Elkjær Andersen - 25/10-17 17:20

Melania Trump har valgt en mærkesag - det har fået internettet til at gå amokMelania Trump har valgt en mærkesag - det har fået internettet til at gå amok

USA's førstedame får kritik på sociale medier.

Videoen viser Donald Trump mobbe en journalist med et handicap tilbage i i 2015.

USA's førstedame, Melania Trump, har valgt en af de sager, hun vil dedikere sin tid til som præsidentfrue. Og det er at bekæmpe mobning. Den udmelding har dog fået rigtig mange til at undre sig.

Melania Trump var mandag på et besøg på en folkeskole i en forstad til Detroit, Michigan. Og her tog hun fat på problematikken, som mange rundt om i verden kæmper med.

Men det er ikke faldet i god jord blandt alle amerikanske medier. Blandt andre har CNN, der - skal det siges - nærmest ligger i krig med præsident Trump, lagt spalteplads til en klumme om Melanias mobbeprojekt.

Under overskriften 'Melania Trump vil stoppe mobbere. Virkelig,' skriver journalisten Jill Filipovic, at det langt fra er første gang, en præsidentfrue har begivet sig ind på den boldgade i sit virke.

Desuden synes skribenten, at det virker halvhjertet fra Melania - som skribenten også mener, har været for lang tid om at komme i gang med at finde sager som præsidentfrue.

Begynd derhjemme, Melania

Og så kommer Jill Filipovic ind på det, mange nok tænker på, når man hører 'Trump' og 'mobning' - nemlig Melanias egen mand, præsident Donald Trump, som gentagne gange selv har mobbet andre, ikke mindst en journalist med et handicap under præsidentvalgkampen, samt de mange angreb med øgenavne til politiske med- og modspillere.

Og netop ironien i, at Melania Trump vil bekæmpe mobning, mens hendes egen mand ikke har problemer med at give folk øgenavne på Twitter, har fået hundredvis af brugere på det sociale medie til at komme med opråb.

Det konservative netmedie The Hill er et af de mange medier, som har bragt historien om Melania Trumps ønske om at bekæmpe mobning. Og det tager ikke lang tids granskning af svarene til The Hills opslag med artiklen på Twitter, før man ser en klar tendens.

Mange påpeger det åbenlyse, at Melania Trump bør indlede sin kampagne mod mobning derhjemme.

Herunder kommer et lille udvalg af de mange kommentarer, som folk har skrevet til The Hills opslag. Mange andre kan findes på andre mediers sociale profiler.

'Jeg hader ikke Melania, men at vende det blinde øje til hendes mands opførsel er virkelig skidt,' skirver Julia Ghoulia.

'Begynd derhjemme, og når du har løst det, kan du gå videre. Ikke før,' skriver Matthew Leddy.

'Min gud ... hvad hedder 'ironi' på russisk?' skriver Rev Mother Talzin, med en reference til den undersøgelse af, hvor vidt Rusland skulle have forsøgt at hjælpe Trump til at blive valgt til præsident.

'Venlighed begynder derhjemme, Melania. Ingen kan tage din antimobning-kampagne alvorligt, med mindre præsidenten stopper med at mobbe,' skriver Kathleen Brooks.

'Donald Trump fører en mobbe-kampagne mod alle, der er uenig med ham. Førstedamen burde arbejde på ham,' skriver Lauren McDowell.

'Præsidentfrue, mobning er ikke kun et problem for ungdommen, det finder sted hele vejen op til præsidentskabet. Hvordan håndterer du det?' skriver Lauri Thompson.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensberømt ø lukker
bt.dk
Stjernen fortæller om rædselsaften:...
bt.dk
Skole forbød eleverne at fejre blå...
bt.dk
Se videoen: Fagboss i voldsomt...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx