Af Sebastian Bjerring Jensen - 24/11-17 23:02

Forsker afslører detaljer om fundet af Titanic: Skibet skulle slet ikke findes Forsker afslører detaljer om fundet af Titanic: Skibet skulle slet ikke findes

Titanic ramte lidt i midnat den 14. april 1912 et isbjerg. Oceandamperen skulle angiveligt være usynkelig, men i løbet af de tidlige morgentimer forsvandt Titanic under havets overflade og tog omkring 1.500 passagerer med sig i døden.

storybild

Her ses Titanic forlade kysten i Southampton den 10. april 1912, hvor færgen drog ud på sin jomfrurejse, der altså også blev den eneste. (Billede: SOUTHAMPTON CITY COUNCIL)

Mere end 70 år efter - i 1985 - blev vraget fundet af havforskeren Robert Ballard. Nu afslører han, at det faktisk var en mission under den kolde krig, der førte til opdagelsen af Titanic-vraget.

Det skriver News.com.au.

Sagen er nemlig den, at Robert Ballard i 1980'erne havde en kraftig interesse i at finde vraget af Titanic. Derfor tog han kontakt til den amerikanske flåde for at søge om midler til at producere den undervandsteknologi, der kunne hjælpe ham med at lokalisere Titanic.

Flåden var interesseret i teknologien, men det var ikke grundet udsigten til at finde Titanic. Nej, den amerikanske flåde ville nemlig bruge Robert Ballards teknologi til at undersøge to af landets sunkne atomubåde i forbindelse med den kolde krig.

Ligesom Titanic lå de to ubåde på bunden af Nordatlanten, og på den måde kunne USA altså slå to fluer med et smæk.

Robert Ballard hjalp den amerikanske flåde med at finde de to ubåde, og herefter havde han frie tøjler til at lede efter det legendariske Titanic, som han også derefter fandt med hjælp af den revolutionerende teknologi.

Men da han fandt Titanic-vraget, var der ikke just smil på læberne hos den amerikanske flåde:

»Flåden ville slet ikke have mig til at finde Titanic, så da det lykkedes for mig, blev de virkelig nervøse omkring, hvordan offentligheden ville reagere på nyheden,« siger Robert Ballard til News.com.au.

Legenden om Titanic blev i 1997 til film-klassikeren 'Titanic' med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i hovedrollerne. Filmen blev hyldet med intet mindre end 11 oscarstatuetter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Formand efter kontroversiel aftale:...
bt.dk
Dansk energikæmpe satser på gigantisk...
bt.dk
Taxa-firma leder efter kunde: Kender...
bt.dk
Disse tre huse koster under 100.000...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx