Af - 06/10-14 08:32; Opdateret: 06/10-14 10:06

Anklaget for at hyre lejemordere: Skal for retten tre år efter hustru blev dræbtAnklaget for at hyre lejemordere: Skal for retten tre år efter hustru blev dræbt

En britisk forretningsmand skal mandag for retten i Cape Town, Sydafrika. Han er anklaget for at have organiseret på sin hustru, han kun havde været gift med i 14 dage.

storybild

(Billede: SWNS - NTI - MASONS - HEMEDIA - RPA)

En britisk millionær skal mandag for retten anklaget for at have organiseret mordet på sin hustru. Kun 14 dage efter brylluppet.

Det skriver CNN.

Den 34-årige Shrien Dewani er anklaget for at have hyret en taxichauffør til at slå sin kone ihjel på parrets bryllupsrejse i Cape Town tilbage i november 2010. Mordet blev begået under en tur i en hyrevogn i en forstad til den sydafrikanske storby.

Nygift brud skubbede sin mand i døden fra klippe
Nygift brud skubbede sin mand i døden fra klippe

Taxichaufføren har tilstået mordet og indrømmede et par uger efter den voldsomme forbrydelse, at han havde hyret to mænd til at dræbe den nygifte Anni.

Taxichaufføren indgik et forlig med anklagemyndigheden, hvor han påstod, at han selv var blevet hyret af den dræbtes husbond, den britiske forretningsmand. Manden ville angiveligt af med sin hustru.

Politiet afbrød bryllup: Gommen stadig anholdt
Politiet afbrød bryllup: Gommen stadig anholdt

Ifølge ham, havde den 34-årige brite ønsket, at det hele skulle se ud som en bilkapring, der var løbet af sporet. Taxichaufføren har allerede fået en fængselsdom på 18 år. Hans to medsammensvorne afsoner ligeledes lange straffe for mordet på den nygifte Anni.

Grunden til, at den 34-årige britiske forretningsmand først kommer for retten nu, flere år efter mordet, er, at han har undgået udlevering den Sydafrika på bagggrund af sit mentale helbred.

Haj spiste mand på bryllupsrejse
Haj spiste mand på bryllupsrejse

Psykiatriske eksperter har vurderet manden til at lide af posttraumatisk stresssyndrom, PTSD. I august blev han dog erklæret rask nok til at blive sat for en dommer.

Den 34-årige Dewani står anklaget for sammensværgelse i forbindelse med at begå kidnapning, groft røveri, mord og kidnapning, ifølge den sydafrikanske presse.

Udseende er ikke alt: De har vundet konkurrence som mest mismatchede par
Udseende er ikke alt: De har vundet konkurrence som mest mismatchede par

Den anklagede enkemand har erklæret sig uskyldig i alle anklager og holder på, at han har været udsat for en bilkapring og ingen del har i forbrydelsen.

Den 34-årige Shrien Dewani ejer et plejehjem i den engelske by Bristol.

Familien til den dræbte brud er lettede over, at enkemanden endelig kommer for en dommer.

- Forhåbentlig kan vi få svar på alle vores spørgsmål, siger den dræbte kvindes onkel, Ashok Hindocha, til lokale medier.

LÆS OGSÅ: Brud døde på vej hjem fra sit bryllup

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk koncern på vej i ny stor...
bt.dk
Japanere knuser dansk drøm om ny...
bt.dk
Maleri af kronprins Frederik deler...
bt.dk
DF-top: Messerschmidt vil gøre...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx