Af Lars Dinesen - 26/11-15 17:11; Opdateret: 26/11-15 17:35

Belgien sænker trusselsniveau i BruxellesBelgien sænker trusselsniveau i Bruxelles

Beredskab er sænket fra niveau fire til niveau tre, som betyder "alvorligt trusselsniveau".

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Michael Probst)

Belgien sænker trusselsniveauet i hovedstaden, Bruxelles, skriver nyhedsbureauet Belga ifølge Reuters. Bruxelles har været i højeste alarmberedskab efter konkrete trusler om nært forestående angreb på samme tid flere steder i byen.

Beredskabet er sænket til niveau tre, som betyder "alvorligt trusselsniveau", efter at det har ligget på niveau fire, der betyder "meget alvorligt trusselsniveau". Dermed er niveauet i Bruxelles det samme som i den øvrige del af landet.

Beredskabet blev øget til niveau tre umiddelbart efter angrebene i Paris den 13. november, og en uge senere blev det øget til maksimalt alarmberedskab, da politiet jagtede en lokal mistænkt og hans formodede medsammensvorne i forbindelse med angrebene i Frankrig.

Myndighederne mente, at denne gruppe havde planer om angreb i Bruxelles.

- Vi frygter et angreb som det i Paris, hvor adskillige personer på samme tid indleder angreb flere forskellige steder, sagde Belgiens premierminister, Charles Michel, søndag aften efter et møde i Belgiens nationale sikkerhedsråd.

Den mistænkte er stadig på fri fod. Politiet har gennemført en rækkes razziaer og operationer i de seneste uger. Fem personer er sigtet for terrorisme og sættes i forbindelse med angrebene i Paris.

Børnehaver, skoler, gymnasier og universiteter har været lukket, og mange i Bruxelles har om muligt passet deres arbejde hjemmefra.

EU-institutionerne i den belgiske hovedstad har holdt åbent, men i ministerrådet er en stribe af møder blevet aflyst, og mange i EU-systemet har også arbejdet hjemme.

LÆS OGSÅ: Belgien arresterer en mand mistænkt for Paris-angreb

LÆS OGSÅ: Fransk politi finder muligt selvmordsbælte i skraldespand

LÆS OGSÅ: Belgien på højeste terrorberedskab til næste mandag

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Emilie tjener kassen på privat...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Casper satte vild rekord over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx