Af Lars Dinesen - 26/11-15 17:11; Opdateret: 26/11-15 17:35

Belgien sænker trusselsniveau i BruxellesBelgien sænker trusselsniveau i Bruxelles

Beredskab er sænket fra niveau fire til niveau tre, som betyder "alvorligt trusselsniveau".

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Michael Probst)

Belgien sænker trusselsniveauet i hovedstaden, Bruxelles, skriver nyhedsbureauet Belga ifølge Reuters. Bruxelles har været i højeste alarmberedskab efter konkrete trusler om nært forestående angreb på samme tid flere steder i byen.

Beredskabet er sænket til niveau tre, som betyder "alvorligt trusselsniveau", efter at det har ligget på niveau fire, der betyder "meget alvorligt trusselsniveau". Dermed er niveauet i Bruxelles det samme som i den øvrige del af landet.

Beredskabet blev øget til niveau tre umiddelbart efter angrebene i Paris den 13. november, og en uge senere blev det øget til maksimalt alarmberedskab, da politiet jagtede en lokal mistænkt og hans formodede medsammensvorne i forbindelse med angrebene i Frankrig.

Myndighederne mente, at denne gruppe havde planer om angreb i Bruxelles.

- Vi frygter et angreb som det i Paris, hvor adskillige personer på samme tid indleder angreb flere forskellige steder, sagde Belgiens premierminister, Charles Michel, søndag aften efter et møde i Belgiens nationale sikkerhedsråd.

Den mistænkte er stadig på fri fod. Politiet har gennemført en rækkes razziaer og operationer i de seneste uger. Fem personer er sigtet for terrorisme og sættes i forbindelse med angrebene i Paris.

Børnehaver, skoler, gymnasier og universiteter har været lukket, og mange i Bruxelles har om muligt passet deres arbejde hjemmefra.

EU-institutionerne i den belgiske hovedstad har holdt åbent, men i ministerrådet er en stribe af møder blevet aflyst, og mange i EU-systemet har også arbejdet hjemme.

LÆS OGSÅ: Belgien arresterer en mand mistænkt for Paris-angreb

LÆS OGSÅ: Fransk politi finder muligt selvmordsbælte i skraldespand

LÆS OGSÅ: Belgien på højeste terrorberedskab til næste mandag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx