25/10-17 14:56

USA frygter for Pakistans stabilitetUSA frygter for Pakistans stabilitet

Pakistan udgør en tryg havn for alt for mange ekstremistiske bevægelser, siger USA's udenrigsminister.

storybild

USA's udenrigsminister, Rex Tillerson, havde onsdag møder med Indiens premierminister, Narendra Modi, om udviklingen i Asien, hvor amerikanerne sammen med inderne vil modvirke kinesernes tiltagende indflydelse. Reuters/Pool

New Delhi. Ekstremistiske bevægelser og voldelige grupper truer stabiliteten i Pakistan. Det siger USA's udenrigsminister, Rex Tillerson, som er i Sydasien for at fremlægge den amerikanske strategi i regionen.

Tillerson mener, at Pakistan udgør en tryg havn for alt for mange ekstremistiske grupper. I samtaler med den pakistanske premierminister, Shahid Khaqan Abbasi, indskærpede han, at pakistanerne må optrappe kampen mod militante, der opererer i landet.

Den amerikanske udenrigsminister fik en kølig modtagelse under sit ophold i Pakistan, hvor han udtrykte bekymring over udviklingen, inden han rejste videre til Indien, som bliver en stadig mere vigtig allieret for amerikanerne.

I New Delhi havde Tillerson møder med premierminister Narendra Modi og den indiske udenrigsminister, Sushma Swaraj.

Under drøftelserne i New Delhi er der også fokus på udviklingen i Afghanistan og på sikkerheden i Asien med et stadig mere dominerende Kina.

Tillerson opfordrer Indien, som er verdens største demokrati, til at arbejde tættere sammen med amerikanerne som modvægt til kinesernes voksende indflydelse i Asien.

Han siger, at USA ønsker at styrke en "fri og åben region" under ledelse af velstående demokratiske lande.

Tillerson nedlagde en krans ved mindemonumentet for den indiske uafhængighedsleder Mahatma Gandhi, som blev skudt og dræbt 30. januar 1948.

/ritzau/AP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

77-årig cyklist kørt ned: Ung kvinde...
bt.dk
Demonstranter ved Forligsen: 'Nok er...
bt.dk
Test din paratviden: Kan du komme ind...
bt.dk
Politiet med nye oplysninger i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx