Af - 13/01-16 20:51

Utro kvinder får kortere knaldUtro kvinder får kortere knald

Et nyt studie viser, at mandens krop ubevidst hævner sig på sin partner, hvis hun er ham utro. Ved at give hende kortere sex.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du som kvinde er din mand eller kæreste utro, så har du måske oplevet, at turen på lagnerne derhjemme ikke varer så længe som tidligere.

Et nyt studie viser nemlig, at mandens krop automatisk gør samlejet med hans partner kortere, hvis han har mistanke om, at hun ikke holder sig på måtten, skriver Videnskab.dk.

Her knalder danskerne i dag, mens andre spiser fastfood
Her knalder danskerne i dag, mens andre spiser fastfood

Studiet er foretaget af tre forskere fra Oakland University og blev publiceret i det psykologiske tidsskrift Evolutionary Psychology i oktober.

Forskerne konkluderer, at det forkortede samleje er en del af en konkurrence om at formere sig. Mandens krop forsøger altså at sende sæden så hurtigt afsted, at den overhaler de fremmede mænds sæd.

Undersøgelse: Derfor skal du føde børn i dine 30'ere
Undersøgelse: Derfor skal du føde børn i dine 30'ere

Fænomenet kender vi allerede fra dyreriget, hvor det for hannen går ud på at sikre sine geners overlevelse. Og det ser nu ud til, at evolutionen også har sikret samme vilkår for mennesker.

'Mændens svar viser, at en mistanke om, at deres partner er utro, hænger sammen med kortere samleje, hvilket vi mener reflekterer en parrinsgsstrategi om hurtigt at sende deres sæd ind i konkurrencen,' skriver forskerne blandt andet i studiets konklusion.

LISTE: 8 huskeregler der giver dig bedre sex
LISTE: 8 huskeregler der giver dig bedre sex

Den danske professor Trine Bilde fra Institut for Bioscience - Genetik, økologi og evolution på Aarhus Universitet er begejstret for studiet, selv om hun godt mener, evidensen kunne være bedre.

- Jeg synes, det er et interessant studie, fordi det indikerer en fysiologisk respons på risiko for at blive hanrej. Nemlig hurtigst muligt at få afleveret sin sæd og ikke overlade banen til elskerens sæd. Man kender fænomenet fra andre dyr, men det er ikke tidligere vist hos mennesker, siger Trine Bilde blandt andet til Videnskab.dk.

Unge venter med det første knald
Unge venter med det første knald

Så kære mand: Hvis din partner ikke kan holde sig fra andre mænd, så er der en (om end lille) trøst i, at evolutionen hjælper dig med din hævn.

LÆS OGSÅ: Så mange mænd bruger Tinder til at få et uforpligtende knald!

LÆS OGSÅ: Et godt knald booster din hjerne

LÆS OGSÅ: Verdens 'bedste knald' kan snart være fortid

LÆS OGSÅ: KLUMME: Slow sex styrer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx