Af Ritzau - 11/09-16 05:24

Dansk paraatlet når sit mål om top-fem i 1500-meter-løbDansk paraatlet når sit mål om top-fem i 1500-meter-løb

Christoffer Vienberg debuterede ved para-OL i Rio med en femteplads i 1500-meter-finalen.

storybild

Tuneseren Abbes Saidi satte paralympisk rekord i tiden 4:13.81 minutter, da han vandt guld i 1500 meter løb ved para-OL i Rio. (Billede: Reuters/Ricardo Moraes)

Christoffer Vienberg fik en flot debut ved para-OL i Rio de Janeiro i 1500-meter-løb med en femteplads. Det skete i tiden 4 minutter og 26,27 sekunder.

Hans mål var en placering i top-fem, så Vienberg er tilfreds med resultatet. Til gengæld er han en smule skuffet over sin tid.

- Min tid var et stykke fra mit bedste. Det var en langsom start i dag, men jeg kunne ikke følge med, da de bedste satte turbo på efter 800 meter, udtaler han i en pressemeddelelse efter finalen.

Christoffer Vienberg fik sin landsholdsdebut ved sommerens EM-stævne i Italien, hvor han opnåede sølv i 1500-meter-løb og bronze i 800-meter-løb.

- Det her har været den største oplevelse i mit liv. Jeg har helt sikkert fået mod på mere, og jeg skal nok vende endnu stærkere tilbage, siger han.

Det var ifølge Spastikerforeningen på en træningslejr i Kenya i februar i år, at Christoffer Vienberg blev spottet af en løbetræner fra Dansk Handicap Idræts-Forbund.

Efterfølgende blev han testet og godkendt til de paralympiske lege samt udtaget til EM.

Guldet i 1500-meter-løb på det olympiske stadion i Rio blev vundet af tuneseren Abbes Saidi, der satte paralympisk rekord i tiden 4 minutter og 13,81 sekunder.

Også sprinteren Daniel Wagner var i aktion på atletikbanen lørdag. Han er klar til søndagens finale på 200 meter efter en femteplads i tiden 25,26 sekunder, som er ny personlig rekord.

- Jeg regner ikke med medalje i morgen, for jeg har haft fokus på 100 meter og længdespring i mine forberedelser, men jeg vil rigtig gerne under 25 sekunder, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx