Af - 16/03-15 10:13

GUIDE: Sådan tager du de fedeste billeder med mobilenGUIDE: Sådan tager du de fedeste billeder med mobilen

World Photography Organisation kårer det bedste mobilbillede, men de mangler alle stadig noget for at blive virkelig gode.

Bildstrecke im Grossformat »

Billederne til konkurrencen '2015 Mobile Phone Award' ligner noget, som man kun kan tro, at professionelle fotografer har taget med deres spejlreflekskamera. Men de er alle sammen blevet til gennem et mobilkamera.

- Det bedste kamera er det, som du har ved hånden. Ellers får du ikke taget billeder, siger Søren Pagter, leder af fotojournalistuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og uddyber:

- Udfordringer ved at bruge et mobilkamera er dog, at det ikke er særligt god til at zoome, til at tage billeder under dårlige lysforhold eller har gode blitze.

- Derfor vil jeg anbefale, at man øver sig for at kende kameraet. Desuden skal folk bevæge sig efter det gode billede, siger Søren Pagter.

Selvom mobilkameraerne kan meget i dag, så mangler amatørfotograferne stadig at tænke over, hvorfor de tager billedet, hvis man spørger danske Mads Nissen, der fornylig vandt World Press Photo of the Year.

Galleri: Her er de 20 allerbedste mobilfotos i verden!
Galleri: Her er de 20 allerbedste mobilfotos i verden!

- De er alle sammen kønsløse. Det er det, som jeg vil kalde Instagram-billeder, siger Mads Nissen, der er fotograf hos Politiken, og uddyber:

- Man skal fotografere det, som, man selv synes, er vigtigt – og ikke bare det, der er smukt. Man skal også prøve at se ud over sin egen navle.

- Nærvær er det allervigtigste i et fotografi, siger han.

Derfor har han også en klar opfordring til, hvordan billeder i fremtiden kan blive bedre.

- På Facebook deler folk mange politiske holdninger. Det gør de ikke med billeder, men det kunne jeg godt tænke, at de gjorde. Fotografere det, som sætter dit pis i kog, siger Mads Nissen.

Fotograf giver desuden en forklaring, hvordan man kan se, om fotografiet er godt.

- De her billeder ser man på en skærm, men når man ser dem i et større format, kommer de til kort, fortæller Mads Nissen.

Tirsdag er det sidste chance for at afgive sin stemme til '2015 Mobile Phone Award' - det kan gøre her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Eksperter: Valget i Rusland er et...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx