Af Ritzau - 15/09-16 01:56

Republikaner modsagt af sine egne efter hacker-udtalelseRepublikaner modsagt af sine egne efter hacker-udtalelse

Ifølge republikansk kongresmedlem har hackere angrebet partiet. Partiledelsen afviser dog.

storybild

Ifølge Michael McCaul har hackere angrebet Republikanernes Nationale Komité. Her kender man dog ikke til noget angreb. (Billede: Scanpix/Alex Wong)

Republikanernes Nationale Komité (RNC) er blevet hacket. Det siger det republikanske kongresmedlem Michael McCaul i et interview med CNN.

- Ja, de har hacket sig ind Republikanernes Nationale Komité. Så det understreger bare, at de (hackerne, red.) ikke har valgt en side. De hacker sig ind i begge politiske partier, siger Michael McCaul i interviewet.

Han henviser til rapporter fra den amerikanske efterretningstjeneste, der afslører, at hackere i flere omgange har angrebet Demokraternes Nationale Komité.

- Hackerne diskriminerer ikke et enkelt parti mod det andet. De har hacket begge partier på nationalt niveau. Vi er ikke sikre på, hvorfor de har lækket visse dokumenter og ikke andre, siger Michael McCaul i interviewet og tilføjer:

- Vi ved ikke, hvor stor skaden er, og hvilket materiale de har stjålet fra RNC. Det er nu en sag for FBI (det amerikanske forbundspoliti, red).

Kort efter, at Michael McCaul gik på skærmen, blev hans udtalelser dog modsagt af en af topfolkene i netop RNC.

- Der har ikke været noget brud på RNC's netværk, siger Sean Cairncross, der er en af lederne af RNC ifølge CNN.

Kort efter valgte Michael McCaul at ændre sine udtalelser.

- Jeg udtrykte mig forkert, da jeg sagde at RNC var blevet hacket. Det, jeg mente, var, at flere republikanske politikere er blevet hacket, lyder det fra Michael McCaul i en skriftlig udtalelse.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx