Af - 26/09-14 06:12; Opdateret: 26/09-14 07:16

Top-boss så datters liste - og så sagde han opTop-boss så datters liste - og så sagde han op

Forretningsmanden Mohamed El-Erian fik 100 mio. dollars om året for at være ledende direktør i et internationalt investeringsfirma, alligevel sagde han op fordi, hans datter...

storybild

(Billede: Polfoto/AP/Kathy Willens)

Familie er åbenbart vigtigere end kolde kontanter.

Mohamed El-Erian besluttede sig for at sige sit topbetalte job op i januar, efter at datteren havde givet ham en liste over 22 vigtige begivenheder, han han var gået glip af på grund af sit krævende job.

Det skriver Telegraph.

Mohamed var en succesfuld forretningsmand i den absolut tunge ende.

Han tjente 100 mio. amerikanske dollars i året og havde både lange arbejdsdage og mange rejser i forbindelse med sit job som administrerende direktør i investeringsfirmaet PIMCO.

Farvel-gave efter seks års fiasko: 200 millioner
Farvel-gave efter seks års fiasko: 200 millioner

En virksomhed, der forvalter næsten 2.000.000.000.000 dollars for sine klienter.

Arbejdsdagen trak altid ud, og det blev ikke til meget familieliv fra den 56-årige forretningsmand, der stod op hver dag klokken 02.45 om natten for at tage på arbejde.

Er det verdens bedste far? Han har opfyldt sine børns største drøm
Er det verdens bedste far? Han har opfyldt sine børns største drøm

Hans familie ville først se ham igen klokken 19, hvor han kom hjem for at spise. Når klokken blev 20.45 ville den travle familiefar igen ligge i sin seng.

Her kan du se et Ted Talk-foredrag fra da finansbossen var på højden af sin stressede karriere.

Tidligere boksemester dropper sine præsident-ambitioner
Tidligere boksemester dropper sine præsident-ambitioner

Men en dag gik det op for ham, at han havde prioriteret forkert ved at hellige sig andre folks penge og få klienternes formuer til at vokse og give afkast.

Åbenbaringen kom i form af hans ti-årige datter, fortæller han til magasinet Worth.

- For omkring et år siden måtte jeg bede min datter om at børste sin tænder adskillige gange. Uden held. Jeg mindede hende om, hvordan at hun - for ikke så længe siden - havde opfyldt mit ønske øjeblikkeligt, og jeg havde ikke behøvet at bede hende om at gøre den samme ting flere gange. Det ville hun kunne høre alene på min stemmeføring.

Verdens rigeste: Bill Gates er tilbage på toppen
Verdens rigeste: Bill Gates er tilbage på toppen

Datteren havde dog en overraskelse oppe i ærmet.

- Hun bad mig om at vente et øjeblik, gik ind på sit værelse og hentede et stykke papir. Her havde hun oplistet vigtige begivenheder og aktiviteter, som jeg havde gået glip af på grund af arbejde. Den snak var virkelig en øjenåbner, siger erhvervsbossen til Worth.

- Listen bestod af 22 punkter, fra hendes første dag i skolen, til sæsonens første fodboldkamp, til et misset forældremøde og et Halloween-optog. Og så var skoleåret ikke engang slut endnu.

Flabet millionær til eks-kone: Bliv som stuepige
Flabet millionær til eks-kone: Bliv som stuepige

- Jeg fik det forfærdeligt og begyndte at gå i defensiven: Jeg havde en god undskyldning for hver eneste begivenhed! Rejser, vigtige møder, et presserende opkald eller en pludseligt opstået opgave, der skulle løses.

- Men så fik det op for mig, at jeg gik glip af en uendeligt meget vigtigere pointe. Selv om jeg kunne rationalisere det , som jeg havde rationaliseret det, så havde mit arbejdsliv taget overhånd, og den ubalance gik ud over det særlige forhold, jeg havde til min datter. Jeg satte simpelthen ikke nær nok tid af til hende.

Derfor sagde finansbossen sit krævende arbejde op og arbejder nu på deltid i det tyske forsikringsselskab, Allianz. Her kræver arbejdsopgaverne ikke mere af ham, end at han også kan få tid til familien.

Fyret Yahoo-chef får vanvittigt 'gyldent håndtryk'
Fyret Yahoo-chef får vanvittigt 'gyldent håndtryk'

Bruddet med PIMCO rygtedes også at være på baggrund af stridigheder med stiferen af finans-imperiummet, William H. Gross.

Mohamed El-Erian er født i New York, men er vokset op i Egypten. Han har gået på ikke mindre end to elite-universiteter, Oxford og Cambridge i England.

Stenrig kineser vil købe New York Times
Stenrig kineser vil købe New York Times

Ud over sit job i det tyske forsikringsselskab er han også formand for den amerikanske præsident Barack Obamas Globale Udviklingsråd.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Skuespiller delte billede efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx