Af Jesper Larsen - 16/08-17 11:43

Dyreværnsorganisation med chok-afsløring: Her avler de dyr til ukendelighed Dyreværnsorganisation med chok-afsløring: Her avler de dyr til ukendelighed

En finsk dyreværnsorganisation afslører nu, hvordan polarræve bliver avlet til ukendelighed.

storybild

Finske pelsopdrættere avler polarræve så store, at de knap kan røre sig i deres bure, ligesom deres ben bliver forvredne og deres øjne er plaget af infektioner.

Det viser en video af polarræve fra fem forskellige finske pelsopdrættere, der er blevet taget af den finske dyreværnsorganisation, Oikeutta eläimille.

- Vi har valgt at sætte fokus på, hvordan avlerne prioriterer at få dyrene til at blive så store som muligt. På alle de pelsfarme, vi har undersøgt, er rævene så store, at de har svært ved at bevæge sig. Deres ben er forvredne og de lider af infektioner i øjnene, siger talsmand for Oikeutta eläimille, Kristo Muurimaa, til den finske avis, Yle.

Ifølge dyreværnsorganisationen er de skind der bliver solgt på auktioner blevet stadig større, og det hænger sammen med, at de bliver opdrættet på den måde, som videoen viser. I forbindelse med offentliggørelsen af filmen kræver de nu, at der bliver iværksat omfattende kontroller af pelsfarmene, så myndighederne kan sikre sig, at dyr ikke lider i forbindelse med pelsopdræt.

Finsk Pelsavlerforening afviser, at der skulle være tale om generelle problemer med finske pelsopdrættere.

- Vi har 900 pelsfarme. Jeg ved ikke, hvor disse billeder stammer fra, men hvis dyreværnsorganisationer virkelig er interesserede i dyrevelfærd, så kan de informere os om det, og så kan vi sende dyrlæger afsted og undersøge eventuelle problemer, der måtte være, siger den administrerende direktør i Finsk Pelsavlerforening, Marja Tiura, til Yle.

 

 

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx