Af - 29/07-14 11:15; Opdateret: 29/07-14 13:55

Fik nyt ansigt efter vild skudulykke: Nu er han forsidemodelFik nyt ansigt efter vild skudulykke: Nu er han forsidemodel

En amerikansk mand er kommet sig så meget efter sin omfattende ansigtsoperation, at han nu skal pryde forsiden på et kendt herremagasin.

storybild

På disse billeder ses Richard Norris' utrolige transformation. (Billede: Polfoto)

Hans forvandling er enestående. For få år siden levede han med et sønderskudt ansigt, men i næste måned kan han se sit ansigt på forsiden af det anderkendte herremagasin GQ.

39-årige Richard Norris fik på et øjeblik ændret sit liv, da han som 22-årig tilbage i 1997 ødelagde sit eget ansigt med et gevær.

Han kan ikke selv huske, hvordan det gik til, men hans mor, der stod omkring en meter fra ham i familens dagligstue, da geværet gik af, har fortalt, at der var tale om en ulykke.

Smuk fan mister modelkontrakt efter kompromitterende fotos
Smuk fan mister modelkontrakt efter kompromitterende fotos

Det kraftige skud blæste den unge mands næse, kindben, læber, tunge, tænder, kæbe og hage væk. Men han overlevede.


Skamfuld over sit udseende gemte Richard Norris sig ofte for omverdenen i sine forældres hus. Han passede dog et job som mekaniker, ligesom han også havde en kæreste.

Pigerne savlede over fræk fange: Nu får han modelkontrakt
Pigerne savlede over fræk fange: Nu får han modelkontrakt

Fik anden mands ansigt
Richard Norris' mor fandt hjælp på internettet. Hun kom i kontakt med kirurgen Eduardo Rodriguez, som lovede hende at gøre den vansirede mand normal.

I marts 2012 tog begivenhederne fart. Under en 36 timer lang operation fik Norris udskiftet sit ansigt med et nyt fra en død 21-årig. Den forreste del af kraniet blev flyttet og byttet ud - komplet med hud, muskler, knogle, nerver, blodkar og tunge - hvorefter det blev fastgjort med skruer.

Operationen endte succesfuldt, og Richard Norris blev straks en sensation - hans historie gik verden rundt.

Model fra Matas-blad lever et udhungrende liv: Sådan holder hun sig i gang
Model fra Matas-blad lever et udhungrende liv: Sådan holder hun sig i gang

På billedet til højre kan man se, hvordan Richard Norris ser ud i dag.


Eksklusivt interview
Få medier har siden fået lov til at interviewe ham. Sidste sommer fik Associated Press et eksklusivt interview med manden, der nu kan betegnes som et medicinsk mirakel.

Operationen beskrives stadig som den mest omfattende af sin art.

Nu har GQ magazine besøgt Richard Norris i hans hjem. I et langt interview fortæller han, hvordan hans liv har formet sig, om den nye kæreste, om psykisk hjælp og støtte samt hvordan han stadig kæmper med at tale og synke.

Richard Norris bærer forsiden på GQ's berømte forside i august måned.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx