Af Lars Dinesen - 19/08-15 13:36

Udenlandsk bombemand eftersøges i BangkokUdenlandsk bombemand eftersøges i Bangkok

Der er udsendt et fantombillede af formodet bombemand, og to andre er også mistænkte i bombesagen.

Bildstrecke im Grossformat »
En bombe rystede mandag Bangkok i Thailand. Mindst 19 døde og mere end 120 blev såret. Bomben eksploderede ved det hellige tempel, Erawan Templet, i storbyen, og siden angrebet har redningspersonale og politiets efterforskere arbejdet på stedet. Legemsdele blev slynget gennem luften ved den voldsomme eksplosion og lå spredt uden for Erawan Templet i gaden Chidlom i det centrale Bangkok, har politi og øjenvidner oplyst til flere medier. Politiets hovedmistænkte i sagen er en ung mand, som blev set gå ind i templet med en rygsæk, lægge den på jorden og forlade stedet. Thailands premierminister og juntachef, Prayuth Chan-ocha, har kaldt mandagens bombe "det værste angreb nogensinde." En polititalsmand siger til nyhedsbureauet AFP, at bombeangrebet ser ud til at være politisk motiveret og har til formål at skabe kaos i landet, der for tiden er ledet af militæret. Den danske ambassade i Bangkok oplyser efter kontakt til hospitaler, at der ikke er danskere blandt de sårede og omkomne efter eksplosionen i Bangkok. Thailands politichef bekræfter, at mindst ti thailændere, en kineser og en filippiner er blandt de døde, men der er endnu ikke oplysninger om de øvrige ofres nationalitet. Eksplosionen, der skete klokken 18.55 lokal tid (13.55 dansk tid), skabte et krater i jorden. En polititalsmand siger til nyhedsbureauet AFP, at bombeangrebet ser ud til at være politisk motiveret og har til formål at skabe kaos i landet, der for tiden er ledet af militæret. Bombeeksplosioner er meget usædvanlige i Bangkok, og umiddelbart er der ikke nogen, der har taget skylden for angrebet. Ifølge journalisten blev de sidste ligdele først fjernet fra området tidligere på onsdagen.

Thailands politi har udstedt arrestordre på en "udenlandsk" mand efter mandagens bombesprængning i Bangkok. To andre mistænkes.

20 mennesker blev dræbt, da bomben detonerede i en hinduistisk helligdom i den thailandske hovedstad.

Bomberamt Bangkok-helligdom åbner igen
Bomberamt Bangkok-helligdom åbner igen

Der er udsendt et fantombillede af den formodede udenlandske gerningsmand, men hans identitet er ikke kendt.

Overvågningsbilleder nær gerningsstedet viser to mænd, som nu også mistænkes for at have andel i forbrydelsen.

Hærchef: Muslimer stod ikke bag bombe i Bangkok
Hærchef: Muslimer stod ikke bag bombe i Bangkok

Ambassade i Thailand: Turister skal ikke lade sig afskrække
Ambassade i Thailand: Turister skal ikke lade sig afskrække

- Personen i rødt og personen i hvidt er også mistænkte, siger politiets talsmand og henviser til to personer, der kan ses i en grynet videooptagelse.

LÆS OGSÅ: Bombeangreb i Bangkok: Mistænkt set på overvågningskamera

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx