Af Ritzau - 04/04-17 16:53

Aleksander Den Stores efterkommere får særbehandlingAleksander Den Stores efterkommere får særbehandling

Myndighederne i Pakistan giver særrettigheder til påståede efterkommere af den gamle græske krigers folk.

storybild

Dette er ikke Aleksander Den Store. Det er derimod skuespilleren Colin Farrell, der i 2004 gav den som den store græsk-makedonske kriger i filmen "Alexander" fra 2004. Her ses han ved en model af sig selv på Madame Tussauds. (Billede: Scanpix/Chip East)

En domstol i Pakistan har tirsdag beordret myndighederne til at tage særlige hensyn til en gruppe borgere, der regnes for at være efterkommere af den græske-makedonske krigerkonge Aleksander Den Store og hans soldater.

Det drejer sig om indbyggerne i Kelasha. Dem er der omkring 4000 af.

De bor et bjergområde nær grænsen til Afghanistan og opretholder en levevis, der såvel religiøst som kulturelt adskiller sig fra de lokale muslimer.

Pakistan regnes for at være verdens sjette største land, når det gælder antal indbyggere, og landet er i øjeblikket i gang med en folketælling - den første i næsten 20 år.

Befolkningen skal tælles, og religioner skal kortlægges. Men det gælder de store religioner som islam, kristendom og andre trosretninger som hinduisme.

Her vil indbyggerne i Kelasha blive klemt, men de har så fået hjælp af domstolen.

Det var den lokale aktivist fra Kelasha, Luke Rehmat, der sammen med et par andre aktivister gik til provinsdomstolen for at få byens særlige trosretning opgjort separat på linje med de store religioner.

- Domstolen har truffet sin beslutning, og vi er glade, skriver han på sin blog.

Indbyggerne i Kelasha er, når ret skal være ret, så måske ikke lige helt præcist efterkommere af Aleksander Den Store, der af historikere regnes for at have været en stor militærstrateg og en dygtig soldat.

Han kendes blandt andet for det store felttog mod Persien omkring 330 år før vor tidsregning.

Derimod regnes indbyggerne for at være efterkommere af den græsk-makedonske feltherres soldater, der blev ladt tilbage, mens Aleksander Den store drog videre mod Indien for at slås mod fyrst Poros og hans krigselefanter.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Statsministeriet: Ingen ændringer i...
bt.dk
Emmas billede er blevet misbrugt igen...
bt.dk
Åbent brev: Landstræner var fuld...
bt.dk
Forurenet med mus: Nu tilbagekaldes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx